Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk; na reconstructie wordt politieonderzoek afgesloten
Publicatiedatum: 13-01-2004

De politie in de unit Noord (Nijkerk) sluit het politieonderzoek naar de vermoedelijke moord of doodslag op een 43-jarige vrouw in Nijkerk. Het slachtoffer werd op 6 november dood in haar woning aan de Colenbranderstraat in Nijkerk gevonden. Naar aanleiding van het onderzoek werd op 8 november de 53-jarige echtgenoot van het slachtoffer aangehouden. Sindsdien zit de man in voorlopige hechtenis.

Inmiddels heeft de man toegegeven dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Het motief moet gezocht worden in de relationele sfeer.

Onderzoek
In een langdurig onderzoek hebben politie en Justitie met zo veel mogelijk getuigen en betrokkenen gesproken, is sporenonderzoek in en rond de woning gedaan, heeft sectie op het slachtoffer plaats gevonden en is op woensdag 7 januari een reconstructie in de woning van de verdachte en het slachtoffer gehouden. Deze was nodig om de aangetroffen sporen te interpreteren en verifiëren. De officier van justitie en de rechter commissaris zijn bij de reconstructie aanwezig geweest. Overigens heeft deze plaats gevonden met toestemming en in het bijzijn van de verdachte en diens advocaat. Binnenkort zal de verdachte door de Officier van Justitie voor de rechter worden gebracht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Kootwijkerbroek: vrouw komt om bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 13-01-2004

Een 42-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek is maandag 12 januari 2004 bij een ernstig verkeersongeval in Kootwijkerbroek om het leven gekomen. Een persbericht hierover is te vinden onder de berichten van maandag.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221