Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -


Digitale camera's en kentekenregistratie moeten verkeersveiligheid vergroten

ATOS ORIGIN EN FRANSE REGERING BINDEN GEZAMENLIJK


DE STRIJD AAN TEGEN VERKEERSOVERTREDERS


Utrecht, 13 januari 2004 - Nederlandse vakantiegangers die ook in de komende zomer weer massaal de Franse verkeerswegen bevolken, zijn gewaarschuwd. Net als vele honderdduizenden andere automobilisten krijgen zij te maken met zeer strenge controles van de verkeersveiligheid. Ongewenst rijgedrag, snelheidsduivels en notoire verkeersovertreders worden voortaan onmiddellijk afgestraft. De Franse overheid en Atos Origin hebben de krachten gebundeld met als doel verkeersovertredingen op de Franse snelwegen real time te monitoren. Met de inzet van snelheidsmeters die zijn gekoppeld aan digitale camera's in de nabijheid van verkeers- en snelwegen, worden overtreders direct opgespoord, geregistreerd en opgenomen in een veiligheidsdossier. Het versturen van de verkeersboete is vervolgens een fluitje van een cent.

Als onderdeel van haar beleid op het gebied van de handhaving van de verkeersveiligheid heeft de Franse regering eind vorig jaar aangekondigd dat een geavanceerd systeem op komst is met de ambitie het aantal verkeersovertredingen op de Franse verkeerswegen fors te beperken. Een systeem dat het mogelijk maakt het rijgedrag van automobilisten permanent te volgen, zodat het opsporen en bestraffen van verkeersovertreders op een snelle en effectieve wijze invulling kan krijgen.


Digitale camera's langs alle snelwegen

De internationale IT-dienstverlener Atos Origin is door de Franse regering uitverkoren als de architect van dit hoogwaardige systeem. Het ambitieuze verkeersveiligheidsprogramma betekent onder meer dat in de nabijheid van de Franse verkeers- en snelwegen snelheidsmeters worden geplaatst, die zijn gekoppeld aan digitale camera's. Met als doel de snelheid van weggebruikers haarfijn en op de seconde af nauwkeurig meten, foto's van passerende voertuigen te maken en de resulterende gegevens te verwerken in een dossier waarin alle verkeersovertredingen worden geregistreerd.

Het IT-systeem laadt vervolgens alle data, ontcijfert deze gegevens en is bovendien in staat automatisch alle gerelateerde kentekens te identificeren. Binnen een handomdraai worden meldingen van mogelijke verkeersovertredingen volautomatisch binnen 48 uur via e-mail doorgegeven. Het uitgeven van verkeersboetes is daarna nog slechts een formaliteit. Om een snelle betaling van deze boetes te verwezenlijken, ontwikkelt Atos Origin bovendien een speciale website die on-line betaling door verkeersovertreders mogelijk maakt, evenals een telefonisch systeem gebaseerd op active voice response.


Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van 3 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van 28.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Euronext, Fiat, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Nuon, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Shell, UBS Warburg, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector.

Op 22 september 2003 maakte Atos Origin bekend dat ze een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de IT-activiteiten van SchlumbergerSema van Schlumberger. Dankzij deze overeenkomst, die naar verwachting uiterlijk in januari 2004 van kracht zal worden, ontstaat een van de leidende internationale aanbieders op het gebied van IT-dienstverlening, met een gezamenlijke omzet van ruim 5 miljard euro. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin bezoeken op: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie (