Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 13 januari 2004

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen en -avond op de Stadionweg, Westzeedijk en Vierhavensstraat snelheidscontroles. Tussen kwart over zeven en half tien reden op de Stadionweg 55 van de in totaal 2023 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.
Op de Westzeedijk hielden tussen kwart over zeven en half tien 107 van de in totaal 927 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 106 km/uur. Tussen kwart voor acht en half tien werd in de Vierhavensstraat gecontroleerd. Van de in totaal 1030 passerende automobilisten kunnen er 69 binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur in plaats van '50'.


* VERDACHTE AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmiddag omstreeks kwart over twaalf in een bedrijfspand aan de Gooilandsingel een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had kort daarvoor in een auto, die stond geparkeerd aan de Carnissesingel, ingebroken. Een omstander had gezien dat de verdachte in de auto inbrak en alarmeerde hierop de politie. Door politiemensen werd een onderzoek in de omgeving ingesteld waarna even later de 44-jarige man, naar aanleiding van het opgegeven signalement, in de kraag werd gevat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tijdens de fouillering werd een radio, die uit de auto was weggenomen, aangetroffen en in beslaggenomen.


* AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag omstreeks half één in de Paul Krugerstraat een auto, waarin een 47-jarige man en een 24-jarige vrouw (beiden uit Rotterdam), staande. Het tweetal had een paar dagen daarvoor de auto, die stond geparkeerd in de Pliniusstraat, weggenomen. Surveillerende politiemensen zagen de gestolen auto rijden en zetten hierop een achtervolging in, waarna deze even later staande werd gehouden. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagmiddag en -avond op de Nieuwe Binnenweg en Coolhaven verkeerscontroles. Tussen half twee en half elf werden in totaal 54 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het negeren van een gesloten verklaring, apk en het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat.