4e persbericht van dinsdag 13 januari 2004

Eindhoven 13-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietscontroles

In Woensel Noord zijn dinsdag tussen 13.30 en 21.00 uur bromfietscontroles gehouden. De controlelocaties bevonden zich aan de Boekweitstraat, de Spalaan en de Maconhof. In totaal werden 27 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 21 voor een te hoog vermogen, vier voor het niet dragen van een helm, één voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en één voor het rijden op een bromfiets onder de zestien jaar.

Eindhoven: 61 bekeuringen tijdens verkeerscontroles

De politie van de afdeling Tongelre heeft dinsdag op de Van Oldenbarneveltlaan en op de Tongelresestraat verkeerscontroles gehouden. Op de Van Oldenbarneveltlaan werden tien bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en zeventien voor te hard rijden. Op de Tongelresestraat werden 34 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Helmond: Aangehouden met vals indentiteitsbewijs

Dinsdagmorgen rond 11.00 uur is een 37-jarige man uit Helmond aangehouden nadat hij zich bij een uitzendbureau aan de Markt legitimeerde met een valse identiteitskaart. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn dinsdag tussen 10.05 en 12.30 uur 643 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 29 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan. Ook op de Molenstraat is dinsdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 717 gecontroleerde voertuigen reden hier 45 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/u. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 50.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtstraat zijn dinsdag tussen 14.10 en 17.05 uur 979 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 46 bestuurders harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u.

Budel-Schoot: 28 hardrijders bekeurd

Op de Grootschoterweg zijn dinsdag tijdens een snelheidscontrole tussen 10.15 en 12.15 uur 28 bestuurders betrapt op te hard rijden. In totaal werden 509 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan op deze weg.

Heeze: Hennepkwekerij ontmanteld

In een loods op een terrein aan de Ginderover is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit 570 planten. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Handel: Gewapende overval

Op de Boskant is dinsdagmiddag rond 14.40 uur een overval gepleegd op een SRV-wagen. Plotseling sprong een onbekende man de wagen in en bedreigde de eigenaar met een nog onbekend voorwerp. Hij vroeg om geld. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben en een afwerende beweging maakte sloeg de dader op de vlucht zonder buit. Het gaat om een man met een lichtgetint uiterlijk, een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. De dader is tussen de 20 en 25 jaar en droeg een bruine muts.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan zijn dinsdag tussen 13.30 en 15.55 uur 1.670 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 108 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.