Ingezonden persbericht

Aktiegroep Burgerbelangen vraagt KNMG-Bestuur een oordeel

De Aktiegroep Burgerbelangen Breda vraagt het Bestuur van de KNMG een oordeel over een arts in opleiding die zich schuldig heeft gemaakt aan ondermijning van het vertrouwen in de artsenstand

BREDA, 20040113 -- Omroep Brabant maakte hedenmorgen melding dat in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg een arts in opleiding vorige week heeft ontslagen, wegens downloaden van van porno. De hoeveelden waren dusdanig dat bij het internetverkeer van het ziekenhuis grote vertraging onstond. De woordvoerder van het ziekenhuis heeft dit bevestigd


Het betreft hier een duidelijke zaak van overtreding van de wet. Het bestuur van het ziekenhuis heeft arbeidsrechtelijk juist gehandeld.

Het bestuur van het ziekenhuis zou deze zaak door het Medisch Tucht College kunnen laten toetsen, maar hier is op dit moment nog geen sprake van.

De Aktiegroep Burgerbelangen heeft zich ter zake gewend tot het Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunst(KNMG) en de vraag voorgelegd of naar hun mening de betrokken arts -die zich schuldig heeft gemaakt aan ondermijning van vertrouwen in de artsenstand- van verdere specialisatie moet worden uitgesloten.



Ingezonden persbericht