Digitale Gemeente Houten

Overeenkomst bebouwing locatie De Spil

dinsdag 13 januari 2004 - Bron: Gemeente Houten

De gemeente Houten heeft dinsdag een samenwerkings-overeenkomst gesloten met de Algemene Woningstichting Houten (AWH) en met VastNed eigenaar van de winkels in het centrum over de herontwikkeling van het gebied waar ooit sporthal De Spil stond.

De bouw van winkels, woningen en een ondergrondse parkeergarage op het oude sporthalterrein aan de Stellingmolen is een van de eerste deelprojecten van het vorig jaar vastgestelde Masterplan Houten Centrum. Met het oog op het groeiend aantal inwoners wil de gemeente woningen, winkels en voorzieningen in het centrum toevoegen.

Met VastNed en AWH eigenaar van de bestaande woningen aan de Stellingmolen heeft de gemeente eigenaar van het resterende deel van de grond wensen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van het terrein in kaart gebracht. De vandaag gesloten overeenkomst is de bezegeling van dit haalbaarheidsonderzoek. In de samenwerkingsovereenkomst zijn onder meer de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de verdere planuitwerking en realisatie opgenomen.

De komende tijd wordt verder gewerkt aan de plannen en de voorbereiding van de bouw. De start van de bouw is gepland begin 2005.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).