Ingezonden persbericht

Leiderschapstest

De leiderschapstest: Hoe staat het met uw ontwikkeling als leider

ZALTBOMMEL, 20040116 -- Zaltbommel, 16 januari 2004 ­ Vanaf woensdag 13 januari is gratis op internet te vinden een zeer complete leiderschapstest: www.leiderschap.nl. De Schouten & Nelissen Groep heeft deze leiderschapstest ontwikkeld. Deze leiderschapstest brengt op een transparante manier in beeld welke leiderschapscompetenties en leiderschapsrollen de leidinggevende toepast en welke niet of nauwelijks aan bod komen. De test is een precies hulpmiddel en neemt ongeveer 20 minuten in beslag.


Rob Bos, directeur Leiderschapsontwikkeling van Schouten & Nelissen: "De leiderschapstest is gebaseerd op het competentiemodel van Schouten & Nelissen dat een weerslag vormt van de jarenlange ervaring met training en coaching van managers en medewerkers. Deze leiderschapstest meet de leiderscompetenties. Niet om te oordelen, maar om de leidinggevende een handvat te bieden voor verdere ontwikkeling en daarmee succesvoller te zijn. "

Competenties zijn bekwaamheden die tot uitdrukking komen in succesvol gedrag. Ze bestaan uit combinaties van intelligentie, persoonlijke kwaliteiten, overtuigingen / attitude,"vaardigheden en kennis". Ze spelen een belangrijke rol bij het goed vervullen van de leiderschapsfunctie. Er zijn voor de managementfunctie negen rollen benoemd. Iedere rol is uitgewerkt in drie kerncompetenties waarover een leidinggevende moet beschikken om de betreffende rol adequaat uit te kunnen voeren.

Het persoonlijk profiel helpt de leidinggevende te onderzoeken in welke mate hij/zij bepaalde competenties en rollen toepast. Het is een precies hulpmiddel dat de leidinggevende aan het denken over hem/ haar zelf en zijn/ haar organisatie. Het meet het gedrag dat de leidinggevende nu vertoont en spreekt geen oordeel uit of dat goed of slecht is. Dat antwoord zal de leidinggevende zelf moeten geven.




Ingezonden persbericht