Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2004: Griekenland op Olympische Tour

PERSBERICHT

Utrecht, december 2003

Griekenland gaat in 2004 op de Olympische toer. Niet alleen met topsporters, maar ook met toeristen. Zo heeft Polyplan, een vooraanstaand touroperator op het Olympische gastland, de beschikking over toegangsbiljetten voor bijna alle onderdelen van de Olympische Spelen, die in augustus worden gehouden. Alleen de openingsceremonie, waarvoor nauwelijks kaarten te verkrijgen zijn, zal aan de Nederlandse toerist voorbij gaan. Tijdens de Vakantiebeurs, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2004 in de Jaarbeurs Utrecht, presenteert Griekenland zich in Hal 1.

De vraag is hoe het prijspeil in Griekenland zich zal ontwikkelen. Voor Athene en directe omgeving worden aangepaste prijzen verwacht. Het aantal beschikbare bedden voor de grote toeloop die rond de Olympische Spelen wordt verwacht zal aan de krappe kant zijn. In ieder geval zullen de prijzen nog niet in de brochures worden opgenomen, maar zijn ze wel vooraf op aanvraag beschikbaar. De verwachting is dat het prijsniveau voor de andere regio's en de eilanden stabiel zal blijven.

Nieuwe bestemmingen
Polyplan voorziet dat van de Olympische Spelen een positieve impuls uitgaat op het toerisme. De organisatie speelt daar bij voorbaat op in, onder andere met nieuwe bestemmingen op het vaste land en uiteraard op de eilanden. Vooral de fly-drive bestemmingen zullen het goed gaan doen omdat enkele nieuwe bestemmingen worden aangevlogen. Daaronder het bergland in het midden en noorden en de kuststad Alexandropouli in het noordoosten van het land. Ook zal een ferryverbinding vanuit Italië worden onderhouden. Eiland hopping en zeilprogramma's staan ook dit jaar weer uitgebreid op het programma.
Volgens Anton Ioannidis van het Griekse Verkeersbureau is het bezoek aan Griekenland de laatste jaren wat teruggelopen. Het millenniumjaar toonde nog een fikse sprong voorwaarts, een groei van 17%. Na 11 september kreeg ook Griekenland te kampen met de negatieve gevolgen voor de toeristische luchtvaart. In de twee daarop volgende jaren daalde het aantal reizigers met 1 en 7%. Daarbij speelde ook de crisissituatie in het Midden-Oosten een rol.

Prijspeil
De mooie Nederlandse zomer van 2003 had eveneens een remmende werking op het toerisme, maar toch genieten er jaarlijks nog tussen de 600.000 en 650.000 Nederlanders van een vakantie in Griekenland. "Wij kunnen bogen op een reële
prijs-/kwaliteitsverhouding", aldus Ioannidis.

Openingstijden
De Vakantiebeurs wordt gehouden in Hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 11 en 12. De openingstijden zijn op woensdag 14 en donderdag 15 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 17 en zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur. De Vakantiebeurs is, niet alleen in januari, de plek om zich te informeren en te oriënteren. Het hele jaar door kan gesurft worden naar de meest uitgebreide en onafhankelijke vakantie informatieplaats van Nederland: www.vakantiebeurs.nl.


-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (