Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2004: Istanbul nieuwe hotspot als citytrip?

Persbericht

Utrecht, december 2003

Istanbul, bruisende stad aan de Bosporus, tweesprong van culturen, brug tussen het Europese westen en het Aziatische oosten. Kortom, veel kwalificaties voor deze stad, die in de afgelopen jaren steeds meer uitgroeit tot nieuwe hotspot in de citytrips. De vier- en vijfdaagse reizen naar Istanbul floreren. Met een lange geschiedenis en een schat aan culturele erfenissen, kerken, musea, paleizen, moskeeën, een supergrote bazaar en tal van idyllische plekjes oefent Istanbul een grote aantrekkingskracht uit op mensen die er snel en ver tussenuit willen.

Een korte vliegtijd brengt het beroemde Topkapi-paleis snel binnen bereik. Maar niet alleen dit 15e eeuwse architectonische kunstwerk, ook andere paleizen van sultans en machtshebbers zijn in Istanbul te bewonderen. En dan is er ook nog een schat aan moskeeën, waaronder de uit de begin zeventiende stammende Sultanahmet, ook wel bekend als de Blauwe Moskee.

Te kust en te keur Musea en historische bouwwerken zijn er te kust en te keur, zoals de vroegere basiliek van Sint Sophia, waarin nu het Ayasofia museum is gevestigd, een van de meest bijzondere gebouwen van Istanbul. Voor rust en schoonheid kan altijd een boottocht gemaakt worden over de Bosporus, de zeestraat die niet alleen oost met west verbindt, maar ook het heden met het verleden. Wie van winkelen houdt vindt in de Kapali Carsi een overdekte bazaar met meer dan vierduizend winkeltjes in een doolhof van straatjes en steegjes, sfeervol, ambachtelijk en gezellig druk. Daarnaast telt de stad veel moderne winkelstraten. Wie na dit alles nog tijd over heeft kan altijd boeken voor een van de vele excursies die vanuit deze bruisende stad gemaakt kunnen worden.

Vakantiebeurs Alle aanbieders van de vakantiebestemming Turkije, waaronder de in Istanbul citytrips gespecialiseerde touroperator Corendon, zijn tijdens de komende Vakantiebeurs te vinden in een omvangrijke presentatie in Hal 1 van de Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: woensdag 14 en donderdag 15 januari van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag 16 januari van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 17 en zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Zie ook: www.vakantiebeurs.nl.
-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (