Dienstenbond CNV

Eerste aanzet overleg CAO VDS
23-12-2003

Van Dijk Studieboeken en de CNV Dienstenbond hebben afspraken gemaakt over het CAO-overleg en hopen in januari tot een nieuwe CAO te komen.

Op woensdag 17 april heeft er overleg plaatsgevonden tussen VDS en de CNV Dienstenbond. Naar aanleiding van de ledenvergadering op maandag 15 april hebben we aangegeven dat de reorganisatie weliswaar nog niet is afgerond en grote gevolgen heeft voor sommige medewerkers, maar dat we toch vinden dat gestart kan worden met het CAO-overleg. We hebben afgesproken dat we op de volgende data met elkaar gaan praten over de CAO:


· Woensdag 14 januari van 14.00 tot 17.00 uur;
· Donderdag 22 januari van 13.00 tot 17.00 uur;
· Dinsdag 27 januari van 9.00 uur tot in de avond.

Indien nodig zullen we tussendoor een ledenvergadering plannen. Volgende week ontvangt u van ons de concept-voorstellenbrief met het verzoek om te reageren, waarna wij deze begin januari aan VDS kunnen toesturen.

Bruto salaris
Tijdens het overleg hebben we verder een overzicht van VDS ontvangen met de ontwikkelingen van het bruto salaris in de laatste drie jaar. Indien CAO-stijging, tantieme-stijging en salarisstijging vanuit de competentieontwikkeling bij elkaar worden opgeteld, stelt VDS dat er de laatste jaren een gemiddelde bruto salarisstijging heeft plaatsgevonden van respectievelijk 9,2%, 9,4% en 7,5%. VDS vindt dit aan de hoge kant. Hierop hebben wij aangegeven het overzicht te zullen bestuderen en daarop tijdens het CAO-overleg terug te komen.

Voortgang reorganisatie
Tijdens het overleg hebben we de voortgang van de reorganisatie met elkaar besproken. Onder andere hebben we de signalen van leden over de inzet van uitzendkrachten en de vrijstelling van werkzaamheden besproken. We hebben van VDS de indruk gekregen dat men hier zorgvuldig mee omgaat, maar indien er leden zijn die vinden dat er onzorgvuldig met ze is omgegaan kunnen die contact met ons opnemen. Verder hebben we kort gesproken over de bepaling van boventalligen. VDS heeft aangegeven daar zorgvuldig naar gekeken te hebben, maar nodigt boventalligen die het daar niet mee eens zijn uit de zaak voor te leggen aan de begeleidingscommissie. Dit adviseren wij u dan ook, waarbij u indien nodig een beroep kan doen op onze ondersteuning.

VUT/pre-pensioen
VDS blijkt ondanks de reorganisatie ook verder nagedacht te hebben over de problematiek rond de VUT c.q. het pre-pensioen. De mogelijkheid die nu wordt onderzocht is gekoppeld aan de bestaande pensioenregeling. Bekeken wordt of het mogelijk is om binnen de bestaande pensioenregeling dusdanig bij te sparen, dat op 62 of 63-jarige leeftijd eerder met pensioen kan worden gegaan. Hierover is een offerte opgevraagd. Natuurlijk zal er daarnaast dan een overgangsregeling moeten worden overeengekomen voor de oudere medewerkers. Dat kan echter pas als de basisregeling duidelijk is. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van het voorgaande, mail ze naar apeldoorn@cnvdibo.nl.