Gemeente Almere

Werkbezoek minister R. Verdonk in Almere

Minister R. Verdonk (Justitie) legt een werkbezoek af in Almere op 14 januari om zich te laten informeren over een aantal belangrijke zaken die in Almere spelen. Zij zal onder meer burgemeester A. Jorritsma en de wethouders H. Visser-van der Weele en J. Haanstra spreken over bijvoorbeeld een gebalanceerde doorgroei van Almere, beleid en projecten voor Antillianen en Arubanen, jeugdzorg en politiesterkte. Maar zij zal ook tal van gesprekken hebben met betrokkenen; organisaties, jongeren en jongerenwerkers.

Het werkbezoek van minister Verdonk start met een ontvangst op het stadhuis, waarna zij een bezoek brengt aan Nos Kultura in Almere Buiten.

Daar zal zij geïnformeerd worden in een Ronde Tafelgesprek over projecten voor Antillianen, Arubanen en andere bevolkingsgroepen. Hierna staat een rondleiding langs ontmoetingsplekken van jongeren in het Mandelapark en de Stedenwijk-Noord in Almere Stad op het programma. Tot slot bezoekt de minister het jongerencentrum Totum, gehuisvest in Het Pakhuis, waar zij ook sport- en dancedemonstraties zal zien.