BNN

Ook dronken studenten testen hun iq bij bnn

Naast Frans Bauer-fans, vrouwen met grote borsten, schakers en kunstenaars laten ook dronken studenten tijdens de Nationale IQ Test 2004 op woensdag 14 januari 2004 hun IQ testen. Net als voorgaande jaren is de presentatie van deze Nationale Test in handen van Bridget en Jeroen Pauw.

Naast deze vijf groepen zijn er in de studio ook acht bekende Nederlanders aanwezig. Catherine Keyl, Chris Zegers, Joop Braakhekke, Gijs Scholten van Aschat, Henkjan Smits, Ernst Paul Hasselbach, Liesbeth Kamerling en Marian Mudder gaan met de billen bloot en delen de hoogte van hun IQ met de rest van Nederland. Ook thuis kunnen Nederlanders via televisie, via internet (www.bnn.nl/iq) of via sms (nummer 4600) meten hoe hoog, of hoe laag hun intelligentie is. In de studio is psycholoog Dr. Gertrude Smit aanwezig die samen met Jeroen de vragen van de test doorneemt.

De Nationale IQ Test wordt dit jaar voor de vierde keer uitgezonden door BNN en wordt gezien als de test der testen. Vier jaar geleden introduceerde BNN voor het eerst de test bij het Nederlands publiek. Het concept is in de loop der jaren overgenomen door andere omroepen. De Nationale IQ test is ondertussen ook in het buitenland een groot succes en wordt in 25 landen uitgezonden. Het programma wordt geproduceerd door Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans.

De Nationale IQ Test 2004 is op woensdag 14 januari 2004 van 20.25 uur tot 22.25 uur te zien bij BNN op Nederland 2.