Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE Amsterdam, 13 januari 2004

Wereld Wijd Weg met cabaretier Jörgen Raymann

SURINAME OP VAKANTIEBEURS 2004

Welkom in Suriname... Een stukje Nederland in de tropen waar de magie in de lucht hangt, met ruige natuur, kabbelende beekjes, waar kleurrijke, exotische bloemen groeien en diersoorten leven, een land met vriendelijke mensen en heerlijk eten...Maak kennis met de rijke cultuur van dit vakantieland in opkomst tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht van 13 tot 18 januari. Er is typisch Surinaams entertainment en er zijn uit Suriname overgekomen specialisten aanwezig in Hal 11 op stand C032 om bezoekers uitgebreid te informeren. Ook zijn er een aantal scherp geprijsde beursaanbiedingen samengesteld.

De deelnemers
Op de stand van Suriname zijn hotels, touroperators, attracties en de nationale luchtvaartmaatschappij aanwezig. Vertegenwoordigers van Access Suriname Travel, Bodeco Tourist Service Centre, Eco Resort Inn, Hotel Krasnapolsky, Mets Travel & Tours / Residence Inn, Overbridge, Suriname Safari Travel, Surinam Airways, Hotel Torarica en Stichting Toerisme Suriname zijn te vinden in Hal 11 stand C032.

Toerisme in de lift
Het gaat goed met de reizen naar Suriname. Naast veel zakelijke reizigers telt Suriname ook steeds meer toeristische bezoekers. Naar verwachting zet deze trend zich voort in 2004; KLM en SLM hebben de tarieven met circa 20% verlaagd en bovendien is er de laatste paar jaar sprake van een actief en resultaatgericht promotiebeleid. Dit heeft nu al tot effect dat steeds meer mensen nieuwsgierig zijn naar Suriname als vakantiebestemming: avontuurlijk, verrassend en veelzijdig. Het is een land met een adembenemend mooie natuur, eeuwenoude plantages, beeldschone binnenlanden met sprookjesachtige watervallen, meren en authentieke Indianen­ en Bosnegerdorpen.

Uitbreiding toeristisch product
Om het toeristisch product nog meer te verbeteren worden er voortdurend nieuwe faciliteiten ontwikkeld. Zo is er op de internationale J.A. Pengel luchthaven een nieuwe terminal in gebruik genomen. Verder heeft de SLM in samenwerking met de KLM het afgelopen jaar de frequentie van vluchten verhoogd naar 5 keer per week. Bijzonder is ook de ontwikkeling van twee nieuwe stranden met recreatiefaciliteiten langs de Suriname rivier; Overbridge en White Beach genaamd. Daarnaast is er sprake van een groter accommodatie aanbod; het driesterrenhotel Eco Resort Inn breidt uit met 40 kamers. Bovendien is door de nieuwe website van hotel Krasnapolsky toeristisch Suriname nu ook virtueel beter toegankelijk. Ook voor wat betreft het toeristisch aanbod zijn er ontwikkelingen; Access Suriname Travel bracht een nieuwe tourboot in de vaart, met capaciteit voor circa 20 personen. Bovendien is het aantal bijzondere evenementen en festivals sterk toegenomen: zo trokken Carifesta in de zomer, het eindejaarsfeest Surifesta en de Savanna autorally in 2003 meer bezoekers dan ooit.

Jörgen Raymann
Op woensdag 14 januari van 13.30 tot 14.00 uur en donderdag 15 januari van 14.00 tot 14.30 uur geven cabaretier Jörgen Raymann en Suriname-kenner Sirano Zalman een wervelende diapresentatie over paradijselijk Suriname. Locatie: het Wereld Wijd Wegtheater.

Beursaanbiedingen
Dit jaar zijn er verschillende aantrekkelijke beursaanbiedingen naar Suriname samengesteld. Naast speciale tours en rondreizen worden er diverse hotel-arrangementen op basis van twee personen met als extra optie een verlenging op Aruba in het Tamarijn Beach Resort aangeboden. Tarieven vanaf ¤ 599,-.

Deelnemers Suriname stand E-mail Contactpersonen Access Suriname Travel www.surinametravel.com Sirano Zalman Bodeco www.bodeco.sr Botty Sanches
Eco Resort Inn www.ecoresortinn.com Natasha Hooper Hotel Krasnapolsky www.krasnapolsky.sr Carlo Dwarka Panday Hotel Torarica www.torarica.com Jeannette Spits Mets en Residence Inn www.metsresorts.com Armand Bhagwandas Overbridge www.nature-resorts.net Henri Wong
Surinam Airways www.slm.firm.sr Ewald Henshuys
Stichting Toerisme Suriname www.suriname-tourism.org Armand Li A Young Suriname Safari Travel Ceril Eersteling