Gemeente Alkmaar


Overhandiging stembiljetten kunstwerk rotonde Tata aan wethouder

Alkmaar, 12 januari 2003

Aanstaande woensdag 14 januari 2004 vindt de overhandiging van de stembiljetten voor een kunstwerk op de rotonde op de laan van Tata plaats. De stembiljetten en het bijbehorend advies worden door de initiatiefgroep overhandigd aan de heer S. Binnendijk, wethouder stads- en wijkbeheer.

Kunstwerk rotonde Tata
Na bijna twee jaar van voorbereiding is het zover. Vier getalenteerde en gerenommeerde kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt speciaal voor de rotonde op de Laan van Tata. Alle bewoners van de wijk Daalmeer/Koedijk konden afgelopen weken stemmen voor een kunstwerk op deze rotonde. De ontwerpen waren te zien in de witte container van Unit 1, die op 19, 20 en 27 december bij winkelcentrum Daalmeer stond.

Voorkeur
Omdat de gemeente Alkmaar wil dat de bewoners zich kunnen vinden in het kunstwerk, konden zij hun voorkeur uitspreken. Dit ging door middel van een stembiljet. Ieder gezinslid mocht een biljet inleveren. De initiatiefgroep heeft alle ontvangen (+/- 1.800) stembiljetten bekeken en een advies opgesteld, in overleg met de Centrale Adviescommissie Beeldende Kunst (CABK). Het College van Burgemeester en Wethouders maakt op basis van dit advies een definitieve keuze. Begin 2004 kunnen de wijkbewoners in de Stadskrant de uitslag van de stemming lezen.

12 januari 2004