Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - jeugdige oplichtertjes actief met nepcollecte
Publicatiedatum: 14-01-2004

In de wijk Veldhuizen B (De Dalen) zijn afgelopen week twee jeugdige oplichtertjes actief geweest met een nepcollecte. De jongens zouden diverse adressen in de wijk hebben bezocht en beweerden te collecteren voor een bijdrage aan een sponsorfietstocht, waarvan de opbrengst naar Iran zou gaan. Daarbij hadden ze een brief bij zich met het logo van Sport Service Ede, waaruit zou moeten blijken dat dit bedrijf de tocht georganiseerd had. Enkele wijkbewoners, die in de veronderstelling verkeerde echt met Sport Service van doen te hebben, zouden enkele euro's hebben betaald. Sport Service Ede had echter lucht gekregen van de zaak en bleek van niets te weten, noch op enigerlei andere wijze betrokken te zijn bij de organisatie van een dergelijke sponsortocht. Door het bedrijf is aangifte gedaan bij de politie. Volgens enkele gedupeerden zou het gaan om twee jongens van 12 a 13 jaar oud. De een zou een vermoedelijk Noordafrikaans uiterlijk hebben, de ander vermoedelijk een Aziatisch uiterlijk. De politie vermoed dat er sprake is van oplichting en stelt een onderzoek in. Daarbij roept zij eventuele gedupeerden op zich te melden. Ook bewoners die over meer informatie beschikken die zou kunnen leiden tot het achterhalen van de identiteit van de jongens worden gevraagd te reageren. Men kan bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief), maar men kan ook terecht op het politiebureau aan de Breelaan in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - met ruim 100 door bebouwde kom: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 14-01-2004

De politie heeft woensdagnacht van een 28-jarige Edenaar het rijbewijs afgenomen nadat geconstateerd was dat hij met ruim 100 km/u door de bebouwde kom van zijn woonplaats had gereden. Surveillerende agenten zagen de man woensdagnacht omstreeks twee uur over de Klinkenbergerweg met hoge snelheid rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werden snelheden bereikt van zeker 140 km/u. Op de Bennekomseweg wisten de agenten de Edenaar te achterhalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district: 167 keer te hard
Publicatiedatum: 14-01-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn dinsdag in totaal 167 hardrijders bekeurd. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Ederveen (Rijksweg), Ede (Rijksweg), Otterlo (Apeldoornseweg) en Voorthuizen (Apeldoornsestraat). De meeste overtredingen vielen bij de controle op de Rijksweg in Ederveen. Daar reden tussen 15.45 en 21.00 uur 75 bestuurders harder dan de voorgeschreven 80 km/u. De hoogst gereden snelheid werd gemeten bij de controle op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Daar passeerde tussen 14.15 en 20.15 uur een bestuurder de radar met een snelheid van 129 km/u, terwijl 80 daar de limiet is. Met regelmatige snelheidscontroles wil het VHT de verkeersveiligheid op de weg verbeteren. Uit ongevalsanalyses op vooral de zogenoemde 80 km/u wegen buiten de bebouwde kom blijkt dat snelheid een van de voornaamste oorzaken is van (ernstige) verkeersongelukken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---