Gemeente Renswoude



* Wet Milieubeheer

* Bouwvergunningen

* Utrechtseweg 24

* Ontwerp-Streekplan
Datum: 12/01/2004 Bron: De Heraut

* 19-12: Aalbert Jannes, zoon van K. van Deelen en A. de Boer;
* 26-12: Fleur Petra Cornelia, dochter van W.J. van Triest en C.J. Donkelaar;

* 31-12: Kelsey, dochter van R.D. Leijenhorst en J.E. de Vries;
* 02-01: Geertje Cornelia, dochter van M.E. van Voorthuizen en M.H. van Beesten;

* 02-01: Cornelia Adriana, dochter van J.T. van Beek en M. Bremmer. 24-12: T.G.M. Geerts en M.W.M. Budding.
Geen.

Wet Milieubeheer
Datum: 12/01/2004 Bron: Heraut

VERGUNNING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude de volgende beschikking ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:
de heer B. Legemaat ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Utrechtseweg 24 te Renswoude.
Strekking van de beschikking: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde milieuvergunning.
De beschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Beroep tegen een beschikking kan worden ingediend door degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 25 februari 2004, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.
Bouwvergunningen
Datum: 12/01/2004 Bron: Heraut

INGEKOMEN AANVRAGEN BOUWVERGUNNING/VERLENING VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN DORP 65
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. gemeentebestuur van Renswoude ten behoeve van de bouw van 19 woningen ten zuiden van de Van Reedeweg (Catharina Mossellaan) te Renswoude;

2. de heer G. van Mourik ten behoeve van de uitbreiding van de woning De Meent 23 te Renswoude;

3. gemeentebestuur van Renswoude ten behoeve van de plaatsing van een dakraam in de woning Dorpsstraat 34 te Renswoude.

Ten behoeve van aanvraag 1 heeft het college van burgemeester en wethouders van Renswoude op 6 januari 2004 besloten op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Dorp 65.
Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken, derhalve tot 25 februari 2004, ter inzage op de gemeentesecretarie van de gemeente Renswoude en kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren.
Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn van terinzageligging schriftelijk bezwaar maken tegen het verlenen van de genoemde vrijstelling. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen dezelfde termijn kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de arrondissementsrechtbank te Utrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Ten behoeve van aanvraag 2 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord.
Bedenkingen tegen het verlenen van deze vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 11 februari 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160. Utrechtseweg 24
Datum: 12/01/2004 Bron: Heraut
GOEDKEURING BOUWPERCEEL UTRECHTSEWEG 24
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend dat gedeputeerde staten van Utrecht besloten hebben de wijziging van het bouwperceel Utrechtseweg 24 goed te keuren. Het goedkeuringsbesluit en de daarbij behorende stukken kunnen vanaf heden gedurende zes weken, derhalve tot 25 februari 2004, ter gemeentesecretarie worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn beroep tegen dit besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd van 116,-- voor een natuurlijk persoon en 232,-- voor een rechtspersoon. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, als er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Als dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Daarbij is eveneens het bovengenoemde griffierecht verschuldigd.
Het goedkeuringsbesluit treedt, indien geen verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Ontwerp-Streekplan
Datum: 12/01/2004 Bron: Heraut

ONTWERP-STREEKPLAN UTRECHT 2005 2015 EN MER WINDENERGIE Op 2 december 2003 hebben gedeputeerde staten van Utrecht het Ontwerp-streekplan 2005 2015 vastgesteld. Ook hebben zij het MER, Grootschalige locaties Windenergie, bij streekplan 2005 2015 aanvaard.

Ontwerp-streekplan 2005 2015
In het Ontwerp-streekplan geeft de provincie aan welk ruimtelijk beleid zij wil gaan voeren in de periode 2005 2015. Het belangrijkste doel dat de provincie met het ruimtelijk beleid wil bereiken is een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Om dat te bereiken wordt gekozen voor beheerste groei. De ruimtelijke mogelijkheden zijn bepalend voor nieuwe ontwikkelingen.

In het Ontwerp-streekplan zijn onder meer opgenomen:
- woningbouwlocaties met als doel het grote woningbouwtekort in de provincie te verminderen;

- bedrijvenlocaties om te kunnen voorzien in voldoende werkgelegenheid;

- plannen voor verbetering van de infrastructuur om het verkeer in de provincie in beweging te houden;

- waar en hoe worden de cultuurhistorische waarden, waaraan de provincie zo rijk is, behouden of versterkt;

- het landelijk gebied: waar krijgt de natuur voorrang, waar kan de landbouw zich ontwikkelen en waar de recreatie;
- vijf grootschalige locaties voor windenergie (het plaatsen van windturbines).

Belangrijke vraag is: waar moet de kracht voor de toekomst gevonden worden in goede samenwerking tussen deze verschillende functies?

Windenergie (windturbines)
De grootschalige locaties voor windenergie zijn als concrete beleidsbeslissing (CBB) in het Ontwerp-streekplan opgenomen. Een CBB houdt in dat er sprake is van een volledig afgewogen beslissing, waarbij het gebied concreet is bepaald en waarbij concreet is aangegeven wat de beoogde activiteit is. Bij de vaststelling van de ruimtelijke plannen die volgen op de CBB, moet het besluit uit de CBB in acht worden genomen. De CBB treedt op grond van artikel 24 WRO in de plaats van de rechtsbescherming die bij een
bestemmingsplanprocedure wordt geboden. Voor de grootschalige locaties voor windenergie betekenen de CBBs dat na vaststelling van het streekplan (en na afronding van eventuele beroepsprocedures) de locaties niet meer ter discussie gesteld kunnen worden. Er zijn dus ook geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden meer bij herziening van een bestemmingsplan. Van een eenmaal vastgestelde CBB kan niet worden afgeweken. De CBB kan alleen gewijzigd worden door een (partiele) herziening van het streekplan door provinciale staten. Tegen elke CBB staat, na vaststelling van het Streekplan (naar huidig inzicht: najaar 2004), beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Terinzagelegging
Het Ontwerp-streekplan en het MER (windturbines) liggen vanaf dinsdag 20 januari tot en met maandag 16 februari 2004 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht en in alle gemeentehuizen van de provincie. Het Ontwerp-streekplan en het MER zijn ook te vinden op http://www.streekplanutrecht.nl/.
Bedenkingen
Als u bedenkingen heeft tegen de grootschalige locaties voor windenergie of tegen bepaalde punten uit het Ontwerp-streekplan, dan is dit het moment om die kenbaar te maken.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging, kunt u op verschillende manieren uw bedenkingen kenbaar maken.

- schriftelijk: richten aan de Statengriffier van de provincie Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, onder vermelding van bedenkingen Ontwerp-streekplan en MER

- via internet: http://www.streekplanutrecht.nl/
- via de mail: inspraakstreekplan@provincie-utrecht.nl

Alle bedenkingen worden verwerkt in een Nota van beantwoording. Als u niet wilt dat daarin uw persoonlijke gegevens worden opgenomen kunt u dit in uw brief aangeven.

Informatieavonden windturbines
Voorafgaand aan de termijn van de terinzagelegging worden vijf informatieavonden georganiseerd over de grootschalige locaties windenergie (start 20.00, zaal open vanaf 19.30):
- 13 januari (Houten/Wijk bij Duurstede) in Het Dorpshuis van Cothen, C.B. Kentiestraat 2 in Cothen

- 15 januari (Bunschoten/Eemnes) in Demandemaaker, Kerkstraat 103 in Bunschoten-Spakenburg

- 19 januari (Breukelen/Loenen) in Hotel Breukelen, Stationsweg 91 in Breukelen

- 20 januari (Harmelen/Woerden) in het gemeentehuis van Woerden, Blekerijlaan 14 in Woerden

- 27 januari (Abcoude) in Bilderberg RĂ©sidence, Groenlandsekade 1 in Vinkeveen

Inloopavonden Ontwerp-streekplan
Tijdens de terinzagelegging worden vier inloopavonden georganiseerd over het Ontwerp-streekplan. U bent van harte welkom tussen 19.30 en 22.00 uur.

- 27 januari in Restaurant D'arthuizen aan de Rijksstraatweg 315 in Leersum

- 29 januari in Hotel Campanile aan De Brand 50 in Amersfoort
- 3 februari in het Provinciehuis aan de Pythagoraslaan 101 in Utrecht
- 5 februari in het Arsenaal aan de Groenendaal 26 in Woerden

Heeft u nog vragen?

- Ontwerp-streekplan: de heer R. Jonge Poerink, tel. 030-2583251
- MER, grootschalige locaties windenergie: mevrouw R. Kraaier, tel. 030-2583193