AutoRai

14-1-2004

Ford Fiesta en Fusion nu ook met volautomaat

Vanaf heden zijn de Fords Fiesta en Fusion ook met een volautomatische transmissie leverbaar. Deze geheel nieuwe Durashift viertraps automaat kan in combinatie met een 1,6-l 16V benzinemotor worden gemonteerd.

Naast de nieuwe Durashift viertraps automaat op de 1,6 16V benzinemotor, is op de Fiesta en Fusion ook de vijftraps semi automatische transmissie, een handgeschakelde versnellingsbak met automatische koppelingsbediening, leverbaar op zowel de 1,4 16V benzinemotor alsmede de 1,4 TDCi dieselmotor.

Alerte kick-down
De nieuwe viertraps volautomaat beschikt over een aantal elektronische modules die de man of vrouw achter het stuur optimaal assisteren en het hunne bijdragen aan de rijdynamiek van de Fiesta of Fusion in kwestie. Het Electronic Throttle Cointrol (ETC) bijvoorbeeld zorgt voor een zeer alerte kick-down, waarbij de berijder maar naar het gaspedaal hoeft te wijzen om een snel en soepel terugschakelen te bewerkstelligen, bijvoorbeeld voor een inhaalmanoeuvre.

Ook voor het rijden in heuvelachtige gebieden of over bergtrajecten heeft de Transmission Control Unit (TCU) speciale modules, die er zorg voor dragen dat steeds de juiste versnelling ingeschakeld blijft. Bij het afdalen wil dat zeggen dat steeds op de juiste wijze op de motor afgeremd kan worden, heuvelopwaarts voorkomt deze TCU dat onaangenaam en onnodig veel heen en weer wordt geschakeld.

Overdrive uit
De berijder heeft uiteraard de mogelijkheid de transmissie en de diverse standen te fixeren, terwijl de overdrive uit knop voorkomt dat tot in de vierde versnelling wordt opgeschakeld.

De nieuwe Durashift viertraps automaat combineert de rijdynamiek en de flexibiliteit van de alom gewaardeerde 1,6-l 16V krachtbron met het gemak en de souplesse van een volautomaat uit het premium segment. Ook met deze automatische transmissie garanderen de Ford Fiesta en de Ford Fusion het rijplezier dat hen aan de top van het segment heeft gebracht.

De meerprijs van de nieuwe Durashift automaat bedraagt 1.300,- (incl. BTW en BPM). Daarmee uitgerust komt bijvoorbeeld de prijs van een Ford Fiesta Trend 1,6 16V op 16.650.- De Ford Fusion met Durashift is er vanaf 18.250.-