Openbaar Ministerie

Den Haag, 14 januari 2004

Vuurwapen schietpartij school gevonden

Het vuurwapen waarmee de dinsdagavond 13 januari aangehouden verdachte de onderdirecteur van het Terra College in Den Haag vermoedelijk heeft neergeschoten, is gevonden. De politie heeft het wapen gisteravond in bosjes in de omgeving van de school - op de vluchtroute - aangetroffen nadat de minderjarige verdachte in een verhoor die plaats had aangegeven. Technisch onderzoek zal uit moeten wijzen of het inderdaad het wapen is waarmee de verdachte de leraar heeft neergeschoten.

Voor het overige heeft de verdachte nog geen verklaring afgelegd. Over het motief van de schietpartij kunnen dan ook nog geen mededelingen worden gedaan.

De verdachte is een leerling van het Terra College, over de leeftijd doet het openbaar ministerie in verband met de privacyregels verder geen mededelingen.

De verdachte zal vandaag opnieuw worden gehoord. Hij zal vrijdag 16 januari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de schietpartij die dinsdag 13 januari rond 13.15 uur op het Terra College in Den Haag plaatsvond raakte de 49-jarige onderdirecteur van het Terra College zwaargewond. Dinsdagavond is hij rond 22.00 uur in het ziekenhuis overleden.