Openbaar Ministerie

Leeuwarden, 14 januari 2004

Verdachte zaak Steggerda ontsnapt

Een 17-jarige jongeman uit Assen, die in voorlopige hechtenis zat op verdenking van betrokkenheid bij vier overvallen in Drenthe/Fryslân, is gisteravond tussen 20.30 uur en 21.00 uur bij het politiebureau in Assen ontsnapt. De politie probeert de man weer op te sporen. Een zoekactie met speurhonden heeft gisteravond niets opgeleverd.

De man, die in het kader van zijn voorlopige hechtenis in De Blokhuispoort in Leeuwarden verbleef, was gisteren voor verhoor op het politiebureau in Assen aanwezig. Gisteravond zou de Dienst Vervoer en Ondersteuning hem weer naar Leeuwarden overbrengen. Toen hij tussen 20.30 uur en 21.00 uur door een arrestantenbewaarder naar de arrestantenbus werd gebracht, wist hij zich op de binnenplaats van het politiebureau aan de arrestantenbewaarder te onttrekken. Hij is vervolgens weggerend en over de muur van de binnenplaats gesprongen. Sindsdien is hij spoorloos.

De 17-jarige man wordt samen met twee 18-jarige mannen uit Assen verdacht van betrokkenheid bij:

- Een overval op een woning in Steggerda c.q. bankkantoor in Oldeberkoop op 7 december jl.

- Een overval op een inwoner van Steggerda op 6 november jl.
- Een overval op een medewerkster van een platenzaak uit Assen op 29 september jl. De medewerkster
zou geld storten bij een plaatselijke bank.

- Een overval op een filiaal van de EDAH in Assen op 25 augustus jl. De drie mannen zijn zondag 7 december jl. aangehouden.

De slachtoffers van bovengenoemde overvallen zijn nagenoeg allemaal ingelicht over de ontsnapping.