Politie Gelderland-Midden

Arnhem, vrouw aangehouden voor nachtrumoer

Publicatiedatum: 14-01-2004

Na melding van geluidsoverlast is de politie tegen middennacht naar de woning van een 74-jarige vrouw in de Burgemeesterswijk gereden. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door diverse buurtbewoners die klaagden over regelmatige geluidsoverlast. Op straat was harde muziek uit de woning te horen. De vrouw liet de agenten niet binnen, maar na een machtiging konden de agenten de woning binnen en hebben daar de vrouw aangehouden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau, de radio is in beslag genomen. De vrouw is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - automobilist rijdt door na aanrijding: fietser gewond
Publicatiedatum: 14-01-2004

De politie in Elst is op zoek naar een nog onbekende automobilist, die maandag op de Aamsestraat, ter hoogte van de Industrieweg-Oost, na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding, was doorgereden zonder zich bekend te maken. Een 13-jarige fietser uit Elst was daarbij gewond geraakt en meldde zich dinsdag bij de politie. Het slachtoffer zou die maandag omstreeks half drie 's middags rijdend op de fiets zijn aangereden door de automobilist, die volgens de lezing van het slachtoffer onvoldoende rechts zou hebben gereden, waardoor de fietser werd geschept en gewond raakte. Een naast de fietser rijdend meisje, een 13-jarige plaatsgenote, kwam daarbij eveneens te vallen. De bestuurder zou nog wel even gestopt zijn om te vragen of alles in orde was, waarop de fietser in eerste instantie aangaf dat de automobilist niet hoefde te wachten. De man vertrok hierop. De jongen bleek later beenletsel te hebben opgelopen en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Het meisje had een kneuzing en kapotte kleding opgelopen. Volgens de slachtoffers zou de automobilist een lang postuur hebben en grijs haar hebben, en reed hij in klein model groene auto. De onbekende automobilist wordt verzocht zich te melden bij de politie. Ook getuigen, die iets van het ongeval hebben gezien, worden gevraagd zich bij de politie te melden via 0900-8844 of op het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelst - auto in de sloot: bestuurder ongedeerd
Publicatiedatum: 14-01-2004

Een 33-jarige automobilist uit Andelst is dinsdagavond met zijn auto in de sloot gereden op de Waalstraat in zijn woonplaats. De Andelstenaar was daarbij kennelijk met de schrik vrijgekomen en naar huis gegaan. Woensdagochtend omstreeks zeven uur viel een passant op dat er een auto te water was geraakt en waarschuwde de politie. Die ging met spoed terplaatse omdat niet duidelijk was of er zich nog personen in bevonden. Dit bleek even later niet het geval, de auto was wel zwaar beschadigd. De Andelstenaar kon worden opgespoord aan de hand van het kenteken van de auto. De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd over het gebeuren, maar wist zich niet veel meer te herinneren over de toedracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - fietsster (13) gewond bij botsing

Publicatiedatum: 14-01-2004

Een 13-jarig meisje uit Duiven is dinsdagmiddag op de Eltensestraat, nabij de Parallelweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Duivense reed omstreeks drie uur op haar fiets naast een 14-jarige plaatsgenote over het fietspad van de Eltensestraat richting Visserlaan. Ter hoogte van de Parallelweg raakten de beide fietsers elkaar met het stuur, waarbij beiden kwamen te vallen. De 13-jarige liep daarbij verwondingen op aan het hoofd en is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 14-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag bij snelheidscontroles in het district Rivierenland in totaal 200 hardrijders gesnapt. Het VHT controleerde op wegen zowel binnen als buiten de bebouwde kom in Babberich (Beekseweg), Didam (Wilhelminastraat) en Zevenaar (Hengelder) in totaal 3.498 bestuurders op snelheid. Het hoogste aantal overtredingen werd genoteerd bij de controle op de Hengelder in Zevenaar. Daar reden tussen 12.00 en 13.30 uur 103 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid werd eveneens geregistreerd op de Hengelder in Zevenaar. Daar reed een bestuurder met een snelheid van 79 km/u de radar voorbij, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Met stelselmatige snelheidscontroles hoopt het VHT de verkeersveiligheid op de weg te bevorderen. Veel verkeersongelukken zijn te wijten aan te hoge snelheid, zo blijkt uit ongevalsanalyses van de politie.