Politie Zuid-Holland-Zuid

14/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-01-2004 - Persberichten District II

PINDAS IN DE FIK
PAPENDRECHT- Een lading pindas is gaan schroeien. Op dinsdagmiddag 13 januari reed een vrachtwagenchauffeur (leeftijd onbekend) uit Vlijmen met zijn aanhangcombinatie over de A15. Hij zag dat er rook kwam vanuit de laadruimte. De hierin opgeslagen pindas waren gaan schroeien. Oorzaak is vermoedelijk een oververhitte motor. De vrachtwagenchauffeur heeft het brandje gedeeltelijk zelf weten te blussen. Ook de brandweer heeft een handje geholpen. Een paar zakken pindas kwamen op het wegdek. Deze zijn door Rijkswaterstaat verwijderd. Het verkeer heeft gedurende korte tijd oponthoud gehad.

ONGEVAL
GIESSENBURG- Twee autos zijn op elkaar gebotst. Op dinsdagavond 13 januari reden een 55-jarige man uit Boven-Hardinxveld en een 19-jarige man uit Groot-Ammers op de Neerpolderseweg in de bocht. Ze kwamen allebei vanuit een andere richting. Door onbekende oorzaak botsten de twee autos frontaal op elkaar. Beide autos raakten aan de voorzijde vernield. Een persoon raakte gewond. De 55-jarige man is zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan om enkele verwondingen aan zijn gezicht te laten behandelen. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse assistentie verleend.

INBRAAK IN WINKEL
PAPENDRECHT- In een winkel aan de Veerweg is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari werd een steen door de ruit van de winkel gegooid. Uit de winkel werden kledingstukken weggenomen.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Een 30-jarige man is aangehouden. De man fietste op dinsdagavond 13 januari zonder verlichting tegen het verkeer in. Toen de politie hem staande hield, gaf hij een valse naam op. De man nam vervolgens de benen toen de politie hem wilde aanhouden. Hij vluchtte het parkje, nabij de Kleine Landtong, in. Na een achtervolging, kon de man worden aangehouden. Hij kreeg een boete van 148 EURO. Ook stond hij nog gesignaleerd voor enkele andere feiten.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op dinsdag 13 januari. Dit was op de Blokweerweg en de van Eesterensingel. De politie controleerde zon 70 voertuigen. 10 automobilisten kregen een bekeuring. 9 wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel, 1 wegens het negeren van een geslotenverklaring.