Politie Zuid-Holland-Zuid

14/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-01-2004 - Persberichten District I

DRUGSCONTROLE
DORDRECHT-De politie heeft drie mensen aangehouden tijdens een drugscontrole. Een 49-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden omdat hij enkele balletjes cocaine kocht. De man is ingesloten. Hetzelfde gold voor een 31-jarige man uit Dordrecht en een jongen uit Dordrecht (leeftijd onbekend).

INSLUIPER BETRAPT
DORDRECHT- Een 24-jarige man uit Dordrecht heeft een insluiper betrapt. In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari sliep deze man in zijn flatwoning aan de Noordendijk. Deze woning ligt op de eerste verdieping. De man werd plotseling wakker van een geluid in zijn woonkamer. De man nam een kijkje en zag de insluiper staan. Hij schreeuwde naar de insluiper waarop deze de benen nam. De insluiper liet zich via de railing van het balkon naar beneden zakken en sprong toen op de grond. Vervolgens ging hij er op een fiets vandoor. De 24-jarig man deed aangifte bij de politie.

BRILLEN GESTOLEN
DORDRECHT- Bij een brillenzaak aan de Johan de Wittstraat is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari werd de etalageruit met een voorwerp vernield. Vervolgens werden uit de vitrine brillen gestolen. Er is niet bekend om hoeveel brillen het gaat.

INBRAAK BIJ APOTHEEK
DORDRECHT-Bij een apotheek aan de Grafelijkheidsweg is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari werd een ruit ingegooid. Vervolgens werd een onbekende hoeveelheid geld uit de kassalade gestolen.

VERKEERSCONTROLE
DISTRICT- De politie heeft op diverse plaatsen in Dordrecht en Zwijndrecht een verkeerscontrole gehouden op dinsdag 13 januari. Hierbij werden 36 personen bekeurd.

-8 automobilisten droegen geen veiligheidsgordel
-2 automobilisten belden niet handsfree

-2 automobilisten negeerden rood licht

-2 bromfietsers droegen geen helm

-1 bromfietsers had geen geldig bromfietscertificaat
-12 automobilisten negeerden een verkeersgebod (linksaf verbod)
-1 automobilist had geen geldig rijbewijs

-1 automobilist had geen geldige APK