Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 14 januari 2004

* OVERVAL JUWELIERSZAAK
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond half vijf werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een juwelierszaak aan de Beijerlandselaan. De overvaller bedreigde bij binnenkomst in de zaak een tweetal personeelsleden, nam uit een vitrine een aantal gouden kettingen weg en rende vervolgens met zijn buit de zaak uit. De overvaller werd daarbij achtervolgd door één van de medewerkers, maar deze verloor hem in de Groningerstraat uit het oog.


* MAN PAKT VUURWAPEN AF VAN BELAGER
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagavond omstreeks tien uur heeft een nog onbekende man op de Mari Andriessenrade geprobeerd een 39-jarige Capellenaar te beroven.
Het slachtoffer liep naar zijn auto, toen er plotseling een man met een vuurwapen op hem afkwam. Het slachtoffer pakte echter onmiddellijk het vuurwapen beet, waarna er een worsteling ontstond. Uiteindelijk kreeg hij het vuurwapen in handen. Zijn belager ging er vervolgens zonder buit vandoor. Het slachtoffer droeg het vuurwapen over aan de inmiddels gewaarschuwde politie.


* VEERPONTJE STILGELEGD
ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie heeft dinsdagmiddag in afwachting van een nadere beslissing door de Scheepvaartinspectie, de vaart van een veerpontje in de Coolhaven stilgelegd. Omdat de Pieter de Hooghbrug voor langere tijd in verband met onderhoudswerkzaamheden voor al het verkeer is afgesloten, werd voor het voetgangersverkeer een veerpontje in de vaart genomen. Er werd geconstateerd dat er bij verschillende overtochten wel meer dan dertig personen op het scheepje werden vervoerd. Aan boord waren nauwelijks reddingsmiddelen. Ook bleek dat de papieren voor het veerpontje niet in orde waren. Er was onder andere geen certificaat van onderzoek afgegeven. Hierop werd de vaart van het veerpontje stilgelegd. De Scheepvaartinspectie stelt een onderzoek in.