Gemeente Capelle a/d IJssel

Oproep aan alle kinderen van Capelle:

Ontwerp een onderscheiding voor een Capelse Kanjer

Zoals jullie misschien weten, zijn er in Capelle grote mensen die van de Koningin een Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen. Die onderscheiding hebben zij gekregen, omdat ze een bijzondere prestatie hebben geleverd. Een prestatie die van grote waarde is voor de samenleving. Ook wonen in Capelle grote mensen, die een gemeentelijke erepenning of een Capels Compliment hebben gekregen, omdat zij iets speciaals voor Capelle aan den IJssel hebben gedaan.

Voor kinderen is zon onderscheiding er nog niet, maar eigenlijk zijn er best veel kinderen in Capelle die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Zo zijn er kinderen die een ander kind het leven hebben gered. Dat is natuurlijk heel bijzonder. Ook zijn er kinderen, die een mooi project hebben opgezet en kinderen, die op een speciale manier zieke mensen behulpzaam zijn.

Het idee is nu ontstaan om ook aan kinderen een onderscheiding uit te gaan reiken. Het lijkt ons een leuk idee als kinderen deze onderscheiding zelf gaan ontwerpen. Daarom vraagt de gemeente aan alle kinderen van Capelle aan den IJssel om een kinderonderscheiding te ontwerpen. Dat kan een onderscheiding zijn die je op kunt spelden, maar het kan ook een grappig beest zijn of misschien heb je wel een ander leuk idee. Het moet wel maakbaar zijn, maar voor de rest mogen jullie je fantasie het werk laten doen. De werktitel voor deze ontwerpwedstrijd is Capelse kanjers. Zodra het definitieve ontwerp gekozen is, zal daar een passende naam bij worden verzonnen.
Tot en met 27 februari 2004 kunnen de ontwerpen worden opgestuurd of afgegeven bij de receptie van het gemeentehuis door middel van het formulier dat u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Het winnende ontwerp zal worden beloond met een lidmaatschap van een Capelse (sport)vereniging voor de periode van een jaar tot een maximum van 150,-.

In maart 2004 komt een kinderjury bijeen die de ingezonden ontwerpen gaat beoordelen. Per Capelse wijk zal een kind gevraagd worden om in de jury zitting te nemen.