AutoRai

14-1-2004

MG Rover pakt uit op Internationale Auto- & Motosalon van Brussel

Tijdens de 82ste editie van het Internationale Auto- en Motosalon van Brussel introduceert MG Rover een aantal belangrijke uitbreidingen van het product-aanbod.

Zo zorgen de introducties van zowel de CityRover als de MG XPower SV bijvoorbeeld voor een Benelux Première. Ook de MG TF 135 80th Anniversary LE, die in Brussel wordt gelanceerd als ode aan het 80-jarige bestaan van MG in 2004, maakt zijn showdebuut. Bovendien toont MG Rover op haar stand (Paleis 9.04 - 9.05) het voltallige modellenaanbod van Rover en MG, met ondermeer de recent geïntroduceerde en robuuste Streetwise, die binnenkort in twee nieuwe uitvoeringen leverbaar wordt: een 1.6 en een 1.8 Stepspeed.

CityRover
Vorig jaar reeds onthulde MG Rover haar nieuwste aanwinst in het segment van de Minis, de CityRover, en nu beleeft hij op het Salon zijn Benelux Première. De CityRover is een aantrekkelijke en moderne stadsauto die een prima combinatie biedt tussen value for money, prestaties en een uitgebreid specificatieniveau. Hoewel de CityRover compact is en gemakkelijk te manoeuvreren en parkeren, beschikt hij over een ruim en gebruiksvriendelijk interieur, met een gemakkelijke instap voor passagiers uit alle leeftijdsklassen. De CityRover, uitgerust met een 85 pk sterke 1.4 benzinekrachtbron, wordt gelanceerd in vier uitrustingsniveaus: de Solo, de sportieve Sprite, de comfortabele Select en de luxueuze Style. De CityRover Solo wordt in Nederland net onder de 10.000 euro leverbaar.

MG XPower SV
De spectaculaire MG XPower SV heeft in 2003 reeds de nodige aandacht op zich weten te vestigen en met de productieversie van deze ultieme sportwagen zorgt MG Rover in Brussel voor nog een Benelux Première. De basisuitvoering van de MG XPower SV wordt aangedreven door een 320 pk sterke, geheel uit aluminium vervaardigde 4.6-liter quad cam V8 motor. Deze krachtbron zorgt voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 5,4 seconden en een topsnelheid van ongeveer 264 kilometer per uur. SV-R varianten met hogere vermogens en een automatische transmissie worden later eveneens leverbaar. De MG XPower SV zal later dit jaar in Nederland leverbaar worden vanaf ongeveer 125.000,-.

Streetwise in nieuwe 1.6 en 1.8 Stepspeed uitvoering Eind 2003 introduceerde MG Rover reeds de sportieve en robuuste Streetwise. De Streetwise, by Rover, mikt op een jonge doelgroep die zich veelal in de stad beweegt en er bovendien een actieve levensstijl op na houdt. Moderne en vlotte stijlelementen, forse bumpers en beschermstukken, grote wielen, een hoge bodemspeling en een modern interieur geven de Streetwise een jong en stoer karakter. Tot nu toe was de Streetwise in de Benelux alleen leverbaar als 1.4 benzine of 2.0 Turbo Diesel. Met onmiddellijke ingang is het productaanbod echter uitgebreid met twee additionele benzinemotoren: een nieuwe, handgeschakelde 1.6 en een 1.8 uitvoering, gekoppeld aan een Stepspeed CVT.

MG TF 135 80th Anniversary LE
Ter ere van het 80-jarige bestaan van MG in 2004 lanceert MG Rover in Brussel een speciale uitvoering van de succesvolle MG TF roadster: de MG TF 135 80th Anniversary Limited Edition. Naast de al rijke uitrusting van de 135 uitvoering beschikt de 80th Anniversary LE bovendien over ondermeer een rode softtop, een Ash-grey interieur met Grenadine & Black Alcantara bekleding, veel verchroomde accessoires, mistlampen vóór, het Sports Pack 2 en de herkenbare 80th Anniversary badges en logos. De MG TF 135 80th Anniversary Limited Edition is leverbaar vanaf 32.300,-.