Ingezonden persbericht


Persbericht

14 januari 2004

Software AG breidt salesteam uit

~ The XML Company benoemt account managers voor trade, transport & industry en government ~

Software AG heeft Paul Kuiper en Peter de Gram aangesteld als account managers. Paul Kuiper zal zich richten op het segment trade, transport & industry en Peter de Gram wordt verantwoordelijk voor government. Paul en Peter gaan business plannen ontwikkelen en uitvoeren gericht op het uitbouwen van Software AG's klantenkring in beide sectoren.

Kuiper heeft jarenlange ervaring in de ICT-sector, waarbinnen hij diverse technische en marketing & salesfuncties bekleedde. Voordat hij bij Software AG in dienst trad werkte hij als commercieel directeur bij Magma Customer Information. Daarvoor was hij onder andere in dienst van het Amerikaanse bedrijf Software Spectrum waar hij verantwoordelijk was voor het wereldwijde accountmanagement voor klanten als KPMG en Akzo Nobel.

De Gram is afkomstig van BMC Software, waar hij account manager was voor de overheidssector en grote organisaties zoals TPG, Heineken en Martinair. Daarvoor werkte Peter de Gram onder andere als account manager voor het segment overheid bij Computer Associates en Tulip Computers BV. De Gram beschikt dan ook over ruime ervaring op het gebied van business & sales in de ICT-sector.

"Paul Kuiper en Peter de Gram beschikken beide over ruime sales ervaring, met name op het gebied van software- en servicesverkoop. Beiden zijn al bijna 25 jaar actief in de ICT branche," aldus Huub Janse, Managing Director bij Software AG Nederland. "Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij onze organisatie zullen versterken en in staat zijn om Software AG's aanwezigheid in de segmenten trade, transport & industry en government te vergroten."

(269 woorden)


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Software AG is al jaren Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ruim 2.700 medewerkers in meer dan 70 landen.
Software AG is genoteerd op de Frankfurt Stock Exchange (TecDax, ISIN DE 0003304002 / SOW).

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications)
Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com


---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---