Politie Hollands Midden
Datum: 14 januari 2004

(


Aanrijding Katwijk

Een 10-jarig meisje uit Katwijk werd op dinsdag 13 januari rond 15.55 uur op haar fiets op de kruising Zeeweg met de Voorstraat aangereden door een 30-jarige automobilist uit Rijnsburg. Het meisje stak vanaf het fietspad plotseling de kruising over. De automobilist kon het meisje daardoor niet meer ontwijken. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.


Aanrijding Leiden

Een 7-jarige jongen uit Leiderdorp botste op dinsdag 13 januari rond 08.05 uur met zijn fiets op het fietspad van de Zijlbrug tegen een tegemoetkomende 34-jarige scooterrijder uit Warmond. De scooterrijder botste vervolgens tegen een op de weg in de file stilstaande auto van een 28-jarige man uit Houten. De Warmonder is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Politie houdt verdachten van straatroof aan Leiden

De politie hield op woensdag 14 januari rond 04.30 uur bij perron 1 aan het Stationsplein een 37-jarige man uit Leiden en een 27-jarige man uit Den Haag aan. De politie ging tot aanhouding over nadat een 33-jarige man uit Den Haag bij de politie was binnengelopen met het verhaal dat hij rond 03.35 uur op het Schuttersveld door de twee was beroofd van een klein geldbedrag. Bij de beroving zou gedreigd zijn met een mes. Na een snelle zoekactie kon de politie de twee aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Aanrijding Zoeterwoude
Op dinsdag 13 januari ontstond rond 06.15 uur op de Rijksweg N11 een aanrijding waarbij vijf auto's waren betrokken. Een 44-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De aanrijding ontstond nadat de man uit Nieuw-Vennep met zijn auto tegen een lichtmast was gereden. De lichtmast knapte af en viel dwars over de rijbaan. Vier auto's reden daarop in en raakten elkaar. De rijbaan was daardoor versperd en werd tussen de afrit van de Rijksweg A4 en de kruising nabij Heineken enige tijd afgesloten voor al het verkeer.

Fietsverlichtingscontrole Schoonhoven
De politie heeft op dinsdag 13 januari een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Spoorsingel. In totaal hebben 16 fietsers een bekeuring gekregen.

Snelheidscontrole Stolwijk
De politie heeft op dinsdag 13 januari tussen 11.00 en 13.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Schoonhovenseweg. Van de 1410 passanten waren er 8 in overtreding.

Schade aan geparkeerde auto's na aanrijding Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op dinsdag 13 januari het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel ingevorderd nadat hij tegen eerst tegen een lantaarnpaal was gereden en vervolgens tegen een geparkeerde auto. De Nieuwerkerker die sinds enkele weken in het bezit is van een rijbewijs reed omstreeks 20.20 uur vermoedelijk met te hoge snelheid in een bocht op de Wolga. Hierdoor verloor hij de controle over de auto waarna hij op het trottoir een lantaarnpaal uit de grond reed. Vervolgens reed hij tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte deze auto een daarvoor staande auto. De eerste auto liep behoorlijke schade op en wordt waarschijnlijk total loss verklaard. De andere auto liep schade op aan een bumper. Ook de auto van de Nieuwerkerker liep grote schade op. Twee voertuigen werden weggetakeld. De politie nam een blaastest af bij de automobilist. De bestuurder bleek niet te hebben gedronken.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --