Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2004

Aanhouding na plegen ontucht

Opa aangehouden na plegen ontucht met kleinkinderen

Enschede

Maandag 12 januari werd in de loop van de dag een 69 jr. Enschedeër aangehouden als verdacht van het plegen van ontucht met meerdere kleinkinderen. De ouders van de kinderen hebben hiervan aangifte gedaan. De ontuchtige handelingen zijn gepleegd in de periode gelegen tussen 1990 en 2001, toen de kinderen in de leeftijd waren van 5 tot 6 jaar, en werden hoofdzakelijk in zijn woning in Enschede gepleegd. De 69 jr. is in verzekering gesteld en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-093454)

Onder invloed, kop - staart aanrijding

Bestuurder veroorzaakt aanrijding en ist onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Dinsdag 13 januari om ongeveer 19.30 uur werd een aanrijding gemeld op de hoek Oldenzaalsestraat - Wegmanstraat in Enschede. Bleek dat een 22 jr. automobilist uit het Duitse Rheine, rijdende op de Oldenzaalsestraat uit de richting Oldenzaal, achterop de auto was gereden van een 29 jr. Enschedese, die voor de afslag met de Wegmanstraat stond te wachten. Tevens bleek dat de 22 jr. te veel aan bachus had geofferd. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse wees 1 promille uit. Aan het bureau werd tevens duidelijk dat zijn rijbewijs in Duitsland reeds was ingevorderd. Na verhoor kon hij terug naar Duitsland en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto waarin hij reed is in Enschede achtergebleven en zal door zijn vader, die de eigenaar van de auto is, worden opgehaald. (bps: 04-005124)

Auto gestolen

Zwarte Renault Twingo vanaf parkeerplaats voor woning ontvreemd

Enschede

Een 45 jr. Enschedese eigenaresse van een zwarte Renault Twingo met het kenteken PH-ZG-77, deed dinsdagavond 13 januari aangifte van diefstal van deze auto. De auto was ontvreemd vanaf een parkeerplaats voor haar woning aan de Volksparksingel in Enschede. Een en ander moet gebeurd zijn dinsdagavond de 13e tussen 18 en 21 uur. (bps: 04-005143)

Aantreffen hennepplantage

Hennepplantage met ruim drie duizend planten ontmanteld

Enschede

Dinsdagmiddag 13 januari werd omstreeks 13.30 uur een inval gedaan in een woning aan de Zweringweg in Enschede. Uit onderzoek was gebleken dat in deze woning waarschijnlijk een professionele hennepplantage aanwezig moest zijn. Dit bleek, want op een tweetal slaapkamers werden in totaal 3014 plantjes aangetroffen. Deze zijn samen met de apparatuur in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie reeds vernietigd. Tegen de 33 jr. bewoonster van de woning wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-004809)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --