Gemeente Hoogeveen


---

14 januari 2004

Brede School Zuid in Hoogeveen staat er in 2006

Als alles volgens plan verloopt, is de eerste brede school in Hoogeveen in het voorjaar van 2006 klaar. De Brede School Zuid (BSZ) wordt gebouwd aan de Boekenberghstraat op de plaats waar nu de protestants-christelijke basisschool De Sprong staat.

De eerste fase in de ontwikkeling van de BSZ is afgesloten. Er is een architect gekozen (Architectenbureau Bos & Partners bv Baarn). De instellingen die hun intrek nemen in de Brede School Zuid hebben vandaag een intentieovereenkomst getekend. Iedere deelnemer heeft ook aangegeven welke ruimtes nodig zijn. En er is een stichting opgericht die straks de BSZ zal beheren.

Overleg met bewoners

De architect gaat aan de slag met een ontwerp voor het nieuwe gebouw. De inrichting van het terrein, de aanleg van parkeerplaatsen en verkeersvoorzieningen worden besproken met de bewoners in de omgeving van de nieuwe BSZ. Binnenkort is er weer een informatiebijeenkomst voor de buurtbewoners over de laatste ontwikkelingen.

In het nieuwe multifunctionele gebouw komen acht instellingen of organisaties, die zich allemaal op de één of andere manier bezighouden met de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar en hun directe omgeving. Dat zijn een openbare basisschool, een protestants-christelijke basisschool, een peuterspeelzaal, kinderopvang, de bibliotheek, het zuigelingenbureau, volwasseneducatie en welzijnswerk. Er komt ook een gymzaal bij.

De gemeenteraad van Hoogeveen zette eind 2001 het licht op groen voor de ontwikkeling van de Brede School Zuid. Het wordt de eerste brede school in Hoogeveen. De bouw kost ongeveer 6 miljoen euro.

Ook in de Hoogeveense wijk Krakeel komt een brede school. Daar gaan de basisscholen Apollo en De Morgenster samen met allerlei instellingen onder één dak.

Wat is een brede school

De brede school is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders in de wijk. Ouders komen er met hun kinderen vanaf het eerste bezoek aan het consultatiebureau tot en met de laatste schooldag. Jonge kinderen worden opgevangen op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Schoolgaande kinderen kunnen er de hele dag terecht; van 's morgens 8.00 uur tot 's avonds 18.00 uur. Het basisonderwijs vormt de ruggengraat van de brede school. Daarnaast is er zorg voor kinderen en hun gezin: de schoolarts houdt er spreekuur en het schoolmaatschappelijk werk is direct bereikbaar. Tussen de middag worden kinderen op professionele wijze opgevangen en na schooltijd is er een gevarieerd aanbod van sportieve, culturele en kunstzinnige activiteiten. Voor ouders is er cursusaanbod. De brede school is regelmatig in de avonduren in gebruik. De brede school is een kloppend hart in de wijk.

© Copyright Gemeente Hoogeveen