VVCR


VVCR start training rijschoolleerlingen

VVCR start vandaag op haar centrum in Rijssen met het opleiden van rijschoolleerlingen voor het Rijden Onder Specifieke Omstandigheden (ROSO). De ROSO is een onderdeel van module 4 uit de Rijopleiding in Stappen (RIS). Onder begeleiding van een ervaren instructeur wordt de jonge automobilist bewust gemaakt van diverse (nood) situaties in het verkeer. VVCR verzorgt de ROSO voor rijscholen op haar locaties in Rijssen, Lelystad, Drachten (vanaf voorjaar 2004) en Moerdijk. Tevens is het mogelijk de ROSO in de buurt van de rijschool te verzorgen met behulp van een mobiel trainingscentrum.

Inhoud ROSO-opleiding
De leerling oefent op een speciaal uitgerust trainings- en opleidingscentrum met verschillende soorten wegdek, diverse bochten, radarapparatuur en waterhindernissen. De leerling leert adequaat te reageren bij een bermvlucht, uit te wijken voor een obstakel en op een juiste wijze een noodremming uit te voeren bij diverse snelheden en op verschillende typen wegdek. Daarnaast ervaart de leerling het verschil in remweg ten opzichte van de snelheid.

Wat is RIS
De Rijopleiding In Stappen wordt op verzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat door het CBR landelijk ingevoerd. Met deze moderne instructiemethode leidt de rijschool de leerling in stappen op voor het rijbewijs,waardoor de onervaren chauffeur aanzienlijk veiliger de weg op gaat. Bij de Rijopleiding In Stappen gaat de leerling pas naar de volgende fase op het moment dat hij aangetoond heeft de behandelde stap voldoende te beheersen. In totaal doorloopt hij 39 stappen, verdeeld over 4 modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

Over VVCR
VVCR is in Nederland al 31 jaar toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen en verzorgen van diensten en producten met betrekking tot de verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Het product- en dienstenaanbod is zeer breed maar houdt altijd verband met verkeersveiligheid. VVCR traint op jaarbasis ruim 25.000 cursisten. Naast de hoofdvestiging in Rijssen heeft VVCR ook locaties in Drachten, Lelystad en Moerdijk.

Noot voor de redactie /