1e persbericht van woensdag 14 januari 2003

Eindhoven 14-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken Pool vastgezet

Een man van 32 jaar met de Poolse nationaliteit is woensdagochtend rond 3.30 uur aangehouden op de Beukenlaan. Agenten zagen de man met hoge snelheid in een auto op de Edisonstraat rijden. Nadat ze hem een stopteken gaven, stopte de man op de Beukenlaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Omdat onduidelijk is of de man legaal in ons land is, is hij ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Slachtoffer herkent verdachte beroving

Op de Moreelselaan is dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 oktober 2003 samen met een andere man een 16-jarige jongen uit Eindhoven wilde beroven van zijn geld. De jongen werd daarbij door het tweetal geslagen maar kon ontkomen zonder iets af te geven. De daders gingen er toen vandoor. Dinsdagmiddag zag het slachtoffer de 19-jarige verdachte op de Moreelselaan lopen en waarschuwde de politie. Die kon de Eindhovenaar op aanwijzingen van de jongen aanhouden. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man krijgt kopstoot

Een man van 42 jaar uit Eindhoven heeft dinsdagmiddag een kopstoot gekregen waardoor hij een gekneusde neus opliep. Toen de man rond 17.30 uur op de Schootsestraat fietste, werd hij bijna aangereden door een busje. De fietser maakte daarover een gebaar naar de bestuurder, waarop deze uitstapte en de Eindhovenaar de kopstoot gaf. Vervolgens stapte hij weer in de bus en reed weg.

Geldrop: Verdachten van inbraak opgepakt

Een 16-jarige jongen uit Geldrop en een 19-jarige inwoner van Mierlo zijn dinsdagavond rond 20.45 uur aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze aan het inbreken waren in een verenigingsgebouw aan de Hulst. Ze werden daarbij betrapt door een medewerker van het clubhuis. Deze belde de politie, en die heeft het duo in de buurt kunnen aanhouden. De 19-jarige verdachte heeft een verklaring afgelegd en is met een proces-verbaal heengezonden. De 16-jarige jongen is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Son: Computer weggehaald

Dinsdagavond tussen 17.30 en 23.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwstraat. Een glazen toegangsdeur is vernield, waarna uit de zaak een complete computer met toebehoren werd weggehaald.

Veldhoven: Gereedschap gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kempenbaan zijn enkele stuks (elektrisch) gereedschap weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagochtend 8.00 uur. De toegangsdeur van het pand is opengebroken.