Rabobank Nederland

Erik Breukink nieuwe ploegleider Rabobank profploeg Rabobank Nederland, 14/01/2004 11:12
---

Hilversum, 14 januari 2004 - Bij de perspresentatie van de Rabobank profploeg voor 2004 heeft Theo de Rooij Erik Breukink gepresenteerd als nieuwe ploegleider. Oud-renner Breukink (39) keert terug bij de ploeg, waar hij zelf de laatste jaren van zijn glansrijke carrière in dienst is geweest. Breukink was een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners en is momenteel commentator bij de NOS. Ook is bekend gemaakt dat voormalig sportjournalist Jacob Bergsma (39), hoofd communicatie van Ajax, per 1 maart 2004 in dienst treedt als Manager Communicatie. Zelf is De Rooij, die sinds begin december het management waarnam, aangesteld als Algemeen Directeur.

Theo de Rooij is verheugd met de versterking van de leiding. Met name juicht hij de komst van Breukink toe: "Erik weet zeer veel van het internationale wielrennen en hij kent de Rabobank ploeg als weinig anderen. Hij past uitstekend in de cultuur van onze ploegleiding, waar samenwerking en vertrouwen voorop staan." De Rooij ziet het ook als een groot voordeel dat Breukink de start van het Rabobank Wielerplan als renner heeft meegemaakt. "Hij weet waar we voor staan: topprestaties neerzetten en talenten opleiden met de best mogelijke begeleiding en programma's."

Zelf zegt Breukink dat de kans om ploegleider te worden op een goed moment komt: "Ik ben er nu echt aan toe om dit te gaan doen. Ik heb de tijd gehad om afstand te nemen van mijn rol als renner, maar heb de sport intensief gevolgd vanaf de zijlijn. Ik heb er een brede visie op kunnen ontwikkelen en ik vind het een prachtige uitdaging om die toe te gaan passen bij een van de meest professionele ploegen in het peloton." Wel waarschuwt hij voor overspannen verwachtingen: "Ik ga geen revolutionaire dingen doen, laat staan de boel op z'n kop zetten. Er staat een sterke ploeg met uitstekende kopmannen. Aan mij de taak die samen met de andere ploegleiders optimaal te begeleiden in hun jacht op aansprekende overwinningen."

Met het aantrekken van Jacob Bergsma is de PR-functie rond de ploegen stevig ingevuld. Bergsma heeft veel ervaring met het wielrennen, hij heeft twee jaar achter op de motor voor NOS Radio Tour de Tour de France verslagen. Verder heeft hij veel ervaring in de sportjournalistiek en kent de dynamiek van de hedendaagse topsport, mede opgedaan als perschef van de Nederlandse Olympische ploeg in Sydney. "De belangstelling voor de wielersport is de laatste jaren sterk gegroeid, zowel aan de kant van de media, als bij de fans en het bedrijfsleven. Hij begrijpt de verschillende belangen die we in goede banen willen blijven leiden", volgens De Rooij.

Wat de positie van Theo de Rooij betreft, zei Vincent Pijpers, hoofd Sponsoring van Rabobank Nederland, in een toelichting: "Theo de Rooij heeft in de afgelopen maand bewezen dat hij de man is om de eindverantwoordelijkheid te dragen. Hij geniet groot vertrouwen van de renners en de begeleiding van de ploegen en hij heeft veel daadkracht getoond in het versterken van het management. Het was voor het bestuur van de Rabobank Wielerploegen, de PCP, dan ook een logische stap om dat te bekrachtigen met een aanstelling tot algemeen directeur."