CDA

14-01-04
Balkenende: moord op Haagse conrector is afschuwelijk

Het is een afschuwelijk bericht. Als je hoort dat dat gebeurt in Nederland, dan kun je echt je oren niet meer geloven, aldus Balkenende.

Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Natuurlijk wil iedereen weten wat de achtergronden zijn, hoe dit zo ver heeft kunnen komen. Gelukkig is de onderwijsinspectie ter plaatse om de zaak in de gaten te houden en te kijken wat er verder gedaan kan worden. We leven natuurlijk mee met de betrokken leerkracht. Het is een verschrikkelijk bericht en ik denk dat iedereen zich er zorgen over maakt dat zoiets in Nederland is voorgekomen.

Balkenende: Het is een voorbeeld van hoe we het niet moeten doen met elkaar. Er kunnen wel eens conflicten zijn, maar je mag nooit naar een wapen grijpen. En het feit dat een leerkracht het slachtoffer wordt van een leerling die zijn ongenoegens heeft, dat is nooit gerechtvaardigd. Zo kan het niet en zo mag het niet. Ik hoop ook dat we lessen trekken en dat op scholen leerlingen dit soort zaken bespreken, want als we op deze manier met elkaar omgaan, dan zijn we echt op de foute weg.