Politie Amsterdam-Amstelland

11-jarig meisje misbruikt
14-1-2004. De sociale jeugd- en zedenpolitie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op zondag 4 januari een 11-jarig meisje te hebben misbruikt. Het misdrijf vond plaats in het Jan van Zutphenplantsoen.

Vanavond en morgen worden beelden van de verdachten getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse.

Het meisje stapte die zondag rond 09.30 uur op de halte Pieter Calandlaan - Baden Powellweg in lijn 1. De twee mannen, die ook instapten, gingen naast en achter haar zitten. Bij Hoekenes, één halte verder, stapte het meisje uit. De mannen volgden haar naar de Koos Vorrinkweg, waar ze op de bushalte ging staan. Daar werd ze door de mannen lastig gevallen, bedreigd en gedwongen mee te lopen, onder andere over de Pieter Calandlaan langs de daar aanwezige slooppanden. Vervolgens liepen de mannen met het meisje door de Bart Poesiatstraat en verdwenen ze in het Jan van Zutphenplantsoen, waar het seksuele misbruik plaatsvond.

Getuigen
Er zijn zeker mensen die de mannen en het meisje moeten hebben gezien. Zo passeerden ze een man en een vrouw die een hond uitlieten, verborgen de mannen en het meisje zich in de bosjes voor een passerende jogger en werden ze aangesproken door een Marokkaanse man. Deze kreeg kennelijk de indruk dat er niks aan de hand was en liep weer door. De politie hoopt dat deze getuigen zich melden en dat mensen, die de verdachten herkennen aan de hand van de videobeelden, ook reageren.

U kunt bellen met: (020) 559 3300.

Vanaf 18.30 uur zijn foto's van de verdachten te bekijken via de opsporingsberichten.

---

Brandweer bevrijdt beknelde bestuurder

14-1-2004. Een 55-jarige automobiliste uit Mijdrecht moest gisteren op de provincialeweg in Uithoorn uit haar auto worden "genknipt" na een kettingbotsing. De aanrijding ontstond toen een automobilist door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor en op een voorganger klapte. Deze schoof op zijn beurt weer op de auto voor hem waarin de onfortuinlijke Mijdrechtse zat. Zij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Beroving in box

14-1-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag rond halfeen werd een vrouw in haar box beroofd van een klein geldbedrag. De dader, die de vrouw volgde toen zij haar fiets ging stallen, hield een vuurwapen tegen haar hoofd en dwong haar het geld af te geven. Vervolgens verdween hij in onbekende richting.

---

Getuigen gezocht:
geschept op Legmeerdijk

14-1-2004. Dinsdagochtend werd op de Legmeerdijk in Aalsmeer een 48-jarige bromfietser uit Uithoorn geschept door een auto. De man werd zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.

Even voor acht uur reed een 48-jarige automobiliste uit Kudelstaart over de Legmeerdijk in de richting van Aalsmeer. Ter hoogte van de kruising met de Bachlaan kwam zij in botsing met de bromfietser die net via het fietspad de kruising overstak in de richting van de Bachlaan. Omdat de toedracht van het ongeval nog niet bekend is, wordt getuigen gevraagd zich te melden bij wijkteam Uithoorn via: (0900) 8844.

---

Groepje mishandelt jongen

14-1-2004. Dinsdagmiddag rond twee uur werd een 14-jarige jongen door een groep van ongeveer acht jongens zonder aanwijsbare reden geschopt en geslagen. Toen de scholier in de bus stapte werd hij gevolgd door een groepje jongens. Ineens werd hij van achteren op zijn hoofd geslagen. Hij werd vervolgens door een aantal jongens tot bloedens toe geslagen en geschopt. Toen de bus stopte, sleurden de daders de jongen uit de bus. Zij bleven hem mishandelen totdat het slachtoffertje door enkele schoolvrienden kon worden ontzet. De daders konden ontkomen. De wijkteamrecherche van het bureau Waddenweg verwacht op korte termijn een aantal arrestaties te verrichten.

---

Scooterrijder overleden na aanrijding
14-1-2004. Dinsdagmiddag rond kwart voor twee vond een aanrijding plaats tussen een motorscooter en tram 12 op het Prins Bernhardplein. De 49-jarige bestuurder van de scooter werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De ongevallendienst van de politie en het wijkteam Linnaeusstraat onderzoeken de aanrijding.