Ingezonden persbericht


Persbericht


Utrecht, 14 januari 2004


FitSupportSystem wint Arbo-innovatieprijs 2004

Product van FitOffice "aansprekend voor een groot publiek"


UTRECHT - Het door FitOffice ontwikkelde FitSupportSystem, een combinatie van software, vragenlijsten en gezondheidsmeters, heeft de ARBO Innovation Award 2004 gewonnen. De innovatieprijs is een onderscheiding voor opvallende innovatieve producten, diensten of concepten voor de Arbo-branche.

De jury ontving in totaal dertig producten en diensten ter beoordeling, waarvan er vijf werden genomineerd. De prijs is uitgereikt tijdens de eerste tentoonstellingsdag van de beurs ARBO 2004 in de Amsterdam RAI, die de organisator is van de Award. Alle genomineerde producten zijn nog tot en met 15 januari te zien tijdens de beurs.

"De jury kiest voor het FitSupportSystem vanwege het innovatieve karakter van het product. De mogelijkheid om meerdere instrumenten ('fitmeters') met elkaar in combinatie toe te passen en de resultaten hiervan zowel interactief als intra-actief te verwerken, biedt de mogelijkheid dit systeem individueel te optimaliseren voor iedere werkplek", aldus het juryrapport. De jury verwacht bovendien "dat het actief gebruik van het product sterk gestimuleerd zal worden door de mogelijkheid een element van sportieve competitie in te brengen, wat het product aansprekend maakt voor een groot publiek. Daardoor zal het FitSupportSystem naar het oordeel van de jury een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van een scala problemen van het bewegingsapparaat en de verantwoordelijkheid hiervoor in het productieproces integreren. Door dit laatste punt past het FitSupportSystem ook uitstekend binnen de huidige trend om arbozorg terug te leiden naar de bron van waargenomen problemen."

Het FitSupportSystem van FitOffice - de nieuwe naam van het RSI-Centrum in Utrecht - geeft medewerkers van bedrijven inzicht in hun gezondheid en hoe ze die kunnen verbeteren. Het maakt onder andere gebruik van een geavanceerde Omron-stappenteller. Deze laaggeprijsde bewegingsmeter met computerverbinding geeft inzicht in de mate van beweging en in het calorieverbruik. Het apparaatje houdt nauwkeurig bij hoeveel je beweegt en is zo klein dat het in je broekzak past. Maar ook andere fysieke meters kunnen op het systeem worden aangesloten, zoals een bloeddruk- en een hartslagmeter.

Ook PauzePlus, de RSI-preventiesoftware van FitOffice, kan worden gekoppeld aan het FitSupportSystem. Die toepassing is speciaal ontwikkeld voor beeldschermwerkers. Zo zien zij bijvoorbeeld of ze op een drukke dag minder bewegen dan verstandig is.


Noot voor de redactie (