Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt motorrijder aan waardoor deze gewond raakt

Almelo

Op dinsdag 13 januari omstreeks 15.53 uur rijdt een 55-jarige Almeloër met zijn auto over de Ootmarsumsestraat vanuit de richting St. Josefstraat. Hij wil daar keren en ziet ook wel dat er een motorrijder nadert. De automobilist schat de afstand echter verkeerd in en rijdt er toch nog voorlangs, waardoor hij de motorrijder aanrijdt. De motorrijder, een 29-jarige Almeloër, wordt van zijn motor geslingerd en voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mag hij naar huis. (bps: 04-005056)

Aanhoudingen wegens vernielingen

Vijf jongeren aangehouden wegens brandstichtingen en vernielingen

Almelo

Vanaf medio 2003 tot heden vinden meerdere vernielingen en brandstichtingen plaats in de wijk Sluitersveld. Uit het ingestelde onderzoek komt de politie vijf jongeren op het spoor die daarvan verdacht worden. Deze jongeren, allen afkomstig uit de wijk Sluitersveld, zijn op maandag 12 en dinsdag 13 januari aangehouden. Twee van hen, een 14- en 16-jarige zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Een derde verdachte, een 18-jarige, is gehoord en daarna in vrijheid gesteld. De overige twee verdachten, 15 en 16 jaar oud, worden donderdag 15 januari voorgeleid voor de rechter-commissaris. Zij worden verdacht van meerdere vernielingen en brandstichtingen, waaronder brandstichtingen in een leegstaand pand aan de Chiel Dethmersstraat omstreeks september 2003. (bps: 03-117985)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Verdachte aangehouden nadat hij een winkeldiefstal pleegt en vervolgens op een getuige inrijdt

Nijverdal

Op dinsdag 13 januari omstreeks 15.30 uur ziet een getuige in een winkel aan de Van den Bergsweg hoe een man een stereotoren van een tafel pakt en deze in de kofferbak van zijn auto laadt, zonder deze te hebben afgerekend. De winkeleigenaar loopt achter de verdachte aan en vraagt hem de kofferbak te openen. De verdachte weigert dit en gaat er in zijn auto vandoor. Een 57-jarige getuige probeert bij de uitgang van de parkeerplaats de doorgang te versperren, doch de verdachte rijdt vol gas op hem in. De getuige ziet net op tijd kans om opzij te springen. Aan de hand van het genoteerde kenteken kan de politie de verdachte bij zijn woning aanhouden toen hij daar kwam aanrijden. In de auto wordt niets aangetroffen. De verdachte, een 65-jarige man uit Wierden wordt gehoord ter zake diefstal met geweldpleging en kan met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 04-005035)

Verwaarlozing dieren

Twee paarden in beslag genomen na verwaarlozing, waarvan een paard wordt afgemaakt

Wierden

Op dinsdag 13 januari omstreeks 19.50 uur wordt de komst van de politie gevraagd bij een onenigheid tussen de dierenbescherming en een 43-jarige Almeloër. In een stal aan de Heerdinksschotweg heeft de 43-jarige twee paarden, die volgens de dierenbescherming erg verwaarloosd zijn. Een van de paarden heeft een enorm abces aan zijn mond en veel pijn, waarop wordt besloten om het dier ter plaatse te laten inslapen. Het andere paard heeft uitgegroeide hoeven, doordat het nog nooit beslagen is geweest. Het dier heeft hierdoor erg veel pijn. Doordat de hoeven zover doorgegroeid zijn rust zijn hele gewicht op de achterkant. Het paard kan nauwelijks nog lopen. Het dier is in beslag genomen. Mogelijk kan het nog geholpen worden anders zal het ook moeten worden afgemaakt. Tegen de 43-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens dierenkwelling.(bps: 04-005117)

Zwaarvervoercontrole

Controle op zwaar vervoer brengt veel overtredingen aan het licht

Holten

Op dinsdag 13 januari wordt in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat tussen 09.00 en 15.00 uur een zwaarvervoercontrole gehouden op de parkeerplaats Struik langs de A1. In totaal worden 25 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Daarvan blijken er 9 overbeladen te zijn. Van deze 9 konden er ter plaatse 6 deels lossen. Daarnaast is nog 8x bekeurd voor andere overtredingen, zoals 4x autogordel
1x radardetector
3x administratieve overtredingen (bps: 04-005029)

Verlichtingscontrole

Controle op verlichting bij fietsers

Rijssen

Op dinsdag 13 januari tussen 07.20 en 08.30 uur wordt een verlichtingscontrole gehouden op de Enterstraat en de Wierdensestraat. In totaal worden 16 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. (bps: 04-004808)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --