Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -


Primeur voor Schevenings Strandpaviljoen:

de eerste wiebelvrije terrastafel van Nederland


Rotterdamse uitvinder maakt met zijn 'Doggy' einde aan grootste ergernis van horeca eigenaren- en klanten


Scheveningen, 14 januari 2004


De Rotterdamse uitvinder Erwin Croughs (41) maakt met zijn uitvinding 'Doggy', de eerste wiebelvrije terrastafel van Nederland, een einde aan de grootste ergernis van zowel horeca eigenaren als klanten. Vanaf nu kan iedereen rustig een drankje drinken, zonder zich te irriteren aan een wiebelende tafel. Het Scheveningse Strandpaviljoen 'Blue Lagoon' heeft als eerste afnemer van de 'Doggy' komend strandseizoen de primeur van het eerste 'wiebelvrije terras' van Nederland.


'Doggy'

Erwin Croughs, fulltime uitvinder, is jarenlang als ober werkzaam geweest en verbaasde zich dat er nog niets was uitgevonden tegen de vele wankelende terrastafels. Om die reden heeft hij zelf een terrastafel uitgevonden, die nooit wiebelt. Door een horizontale draaibare stang op het onderstel van de terrastafel, passen de vier poten zich automatisch aan, aan het (ongelijke) grondoppervlak waardoor de terrastafel stabiel staat. "De tafel geeft als het ware een pootje, vandaar de naam 'Doggy'", aldus Croughs.


'Wiebelvrij terras'

Het Scheveningse Strandpaviljoen de Blue Lagoon, is de eerste afnemer van de Doggy. "Bierviltjes liggen bij ons voortaan alleen nog onder de glazen", aldus Peter Ludovici, eigenaar van de Blue Lagoon. "Ik ben blij dat er eindelijk een uitvinding is gekomen, die ons verlost van die eeuwige wiebelende tafels. Ik ben erg enthousiast over de Doggy, vandaar dat wij onze klanten komend strandseizoen het eerste 'wiebelvrije terras' van Nederland bieden!"


Verkoopinformatie

Croughs heeft inmiddels zijn uitvinding als merk geregisteerd. De 'Doggy' is momenteel in productie en vanaf maart 2004 te koop voor zowel horeca eigenaren als particulieren. De adviesprijs voor de complete tafel, incl. onderstel, is ^ 130 (excl. BTW). Het onderstel is daarnaast ook los te koop voor ^ 90 (excl. BTW). Durotex Lifestyle, die vorig jaar wintervaste palmbomen in Nederland importeerde, gaat als eerste dealer de 'Doggy' leveren.


Voor meer informatie, verkoopadressen en een foto van de 'Doggy', zie www.bright-idea.org


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie (