Ingezonden persbericht


Ex-dansbeer uit Het Berenbos geadopteerd


Sunny Cars adopteert blinde beer Köröglû


Rhenen, 14 januari 2004 - Sinds 1 januari is Sunny Cars Nederland 'adoptie-ouder' van de blinde beer Köröglû uit Het Berenbos te Rhenen. Door Köröglû te adopteren steunt Sunny Cars Het Berenbos financieel en werkt zij mee aan de bescherming van de beer. Het Berenbos is een van de bekendste projecten van Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming.


Het Berenbos in Rhenen biedt opvang voor mishandelde beren. De beren die naar Het Berenbos komen, hebben vaak een tragisch leven achter de rug en krijgen in Het Berenbos de kans om te herstellen en weer te genieten van het leven. Köröglû, een zwaar mishandelde ex-dansbeer uit Turkije, woont sinds 1994 in Het Berenbos.


Sunny Cars is specialist huurauto's. Vanuit Nederland kan op meer dan 2.800 bestemmingen via ANVR-reisbureaus een huurauto via Sunny Cars gereserveerd worden. Natuurlijk ook in vakantielanden zoals Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Kroatië en Hongarije. Sunny Cars heeft Köröglû geadopteerd om vakantiegangers attent te maken op het berenleed dat nog steeds plaatsvindt in sommige vakantielanden. Sunny Cars zal ook de reiswereld laten kennismaken met Het Berenbos en betrekken bij de adoptie van Köröglû.


***Einde persbericht***




Ingezonden persbericht