Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 14 januari 2004

'Zoekboek' voor docenten nu op de LBR-site

De succesvolle LBR-brochure 'Zoekboek. De Multiculturele Samenleving voor vmbo, havo en vwo' is vanaf nu in zijn geheel op de website van het LBR te vinden.

'De Multiculturele Samenleving' is eindexamenonderwerp voor het vak maatschappijleer op zowel het vmbo, de havo als het vwo. Het aantal mogelijkheden en materialen waarmee lessen voorbereid kunnen worden over dit onderwerp is enorm. Het Zoekboek helpt docenten een keus te maken uit het grote aanbod. In het Zoekboek staan duidelijke beschrijvingen van les-, project- en andere materialen. Ze zijn overzichtelijk op een rijtje gezet aan de hand van de volgende thema's: De Multiculturele Samenleving, Migratie, Maatschappelijke Positie Migranten, Overheidsbeleid, Racisme en Discriminatie, Vluchtelingen en Interculturele Communicatie en Intercultureel Onderwijs. Per thema worden passende websites, brochures, voorbeelden van literatuur, video's en tentoonstellingen beschreven. Verder bevat de gids tips voor het vak maatschappijleer en een overzicht van relevante organisaties.

Het Zoekboek verscheen in september 2002 en is inmiddels uitverkocht. De gids werd samengesteld door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en Parel, landelijk adviescentrum voor interculturele leermiddelen.

Kijk voor het Zoekboek op www.lbr.nl/documentatie/lit_zoekboek.pdf.