HOGESCHOOL INHOLLAND


14 januari 2004

Hogeschool INHOLLAND Rotterdam: Aanstelling lector eLearning

ROTTERDAM - Dr. Guus Wijngaards is benoemd als lector eLearning aan Hogeschool INHOLLAND. Als adjunct-directeur van het European Schoolnet (EUN) - een internationale organisatie van 26 Ministeries van Onderwijs op het gebied van eLearning - hield Guus Wijngaards zich tot voor kort nog bezig met onder meer de externe vertegenwoordiging van EUN. Voordat hij bij EUN werkte, was hij actief als leerkracht, onderzoeker, journalist, auteur, internationaal secretaris voor een onderwijsvakbond, secretaris-generaal van de European Association of Teachers (AEDE) en als hoofdredacteur en projectmanager voor CONTEXT European Education Magazine. Het lectoraat heeft zijn standplaats in Rotterdam. Wijngaards is op 1 december 2003 begonnen zijn kenniskring op te zetten, in nauwe samenwerking met Hans Pronk, associated lector en Pieter Swager, projectleider.

Guus Wijngaards was binnen de EUN ook belast met communicatie en marketing en enkele Europese eLearningprojecten van de Europese Commissie. Hogeschool INHOLLAND vertrouwt erop in hem een lector te hebben gevonden die voor de komende jaren van grote betekenis zal zijn. De kenniskring zal binnen en buiten INHOLLAND docenten en studenten bijeenbrengen, maar ook mensen uit het beroepenveld en de wetenschap, zodat het contact met de maatschappij en de internationale ontwikkelingen groot is. Het onderzoek van de Kenniskring zal in principe alle belangrijke facetten van eLearning proberen te bestuderen. Per jaar zal een onderzoeksprogramma worden vastgesteld, waarbij voor het eerste jaar onder meer gedacht wordt aan: operationele onderwijsmodellen voor eLearning en 'blended learning'bij INHOLLAND, de meerwaarde van eLearning en vooral 'collaborative learning', 'learning objects' en ICT leiderschap. De kenniskring zal zijn kennis en ervaring ook aan externe organisaties aanbieden.

Hogeschool INHOLLAND startte in 2002 met de ontwikkeling van kenniskringen. Binnen de kenniskringen wordt toegepast onderzoek uitgevoerd en masteropleidingen ontwikkeld. Verder geven de kenniskringen vernieuwingsimpulsen aan de opleidingen. Het instellen van de kenniskring sluit direct aan bij het instellingsplan van Hogeschool INHOLLAND. Kenniscreatie is hierin één van de focuspunten.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND.
Tel. 010 439 9941 of 06 54 980098 of E-mail:
Donatello.piras@INHOLLAND.nl

14 jan 04 13:15