Sociaal en Cultureel Planbureau

Bibliografische informatie over Werkdocument 101: Schalen van fysieke en psychosociale beperkingen. Het meten van hulpbehoefte bij de indicatiestelling verpleging en verzorging.


Titel: Schalen van fysieke en psychosociale beperkingen. Het meten van hulpbehoefte bij de indicatiestelling verpleging en verzorging.
Auteurs: Edwin van Gameren (red.), Crétien van Campen (red), Peter Moorer, Peter van Linschoten, Jurjen Iedema

Soort en nr: Werkdocument 101

Taal: Nederlands
Bladzijden: 71
Hoogte: 24 cm

Uitgekomen op: maandag 29 december 2003

Beschikbaarheid: Verkrijgbaar bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, elektronisch te bestellen door hierboven voor bestellen te kiezen
Prijs: EUR 22,50

Excerpt
Dit werkdocument geeft een statistische en inhoudelijke verantwoording voor de beperkingenschalen die zijn ontwikkeld op basis van gegevens van regionale indicatieorganen. Deze rios behandelen sinds 1998 de aanvragen van hulpbehoevenden voor onder meer awbz-gefinancierde zorg.

Modellering van de vraag naar diensten voor verpleging en verzorging vereist inzicht in de fysieke en psychosociale beperkingen van hulpvragers. Ook voor het Verklaringsmodel verpleging en verzorging, waarin de vraag naar voorzieningen en het gebruik ervan met elkaar worden verbonden, zijn deze schalen van belang.