AEGON

TKP Pensioen nieuwe pensioenbeheerder UWV

Met ingang van 1 januari 2004 beheert TKP Pensioen het nieuwe pensioenfonds van UWV.

UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, bestaat uit de voormalige uitvoeringsinstellingen SFB, Cadans, Gak, Guo, Uszo en het LISV. Sinds 1 januari 2003, de datum waarop het nieuwe pensioenfonds een juridische entiteit werd, is gezocht naar een partij voor het beheer van het pensioenfonds. Naast het beheer van het pensioenfonds tekent TKP Pensioen ook voor het beheer van het VUT-fonds van UWV.

Het pensioenfonds heeft circa 46.000 (gewezen) deelnemers en gepensioneerden.

Pensioenbeheer

De werkzaamheden die TKP Pensioen voor het UWV Pensioenfonds gaat doen zijn: de deelnemersadministratie, het berekenen en uitkeren van pensioenen, de communicatie met de deelnemers, het voeren van de financiële administratie en de beleidsadvisering aan en ondersteuning van het bestuur van het fonds.

Het contract is gesloten voor een periode van 5 jaar met een optie tot verlenging voor wederom 5 jaar.

Door de uitvoering van het contract komen er circa 20 arbeidsplaatsen bij TKP Pensioen in Groningen bij, waardoor het totaal op ca. 150 arbeidsplaatsen komt.

Hans Hokke, algemeen directeur van TKP Pensioen: TKP Pensioen heeft zich ten doel gesteld in vijf jaar tijd het aantal geadministreerde deelnemers te verdubbelen. Dit contract met UWV is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze dienstverlening."