Gemeente Waterland


Het College van Burgemeester en Wethouders hebben, op grond van artikel 112 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), voor 2004 verschillende collectieve festiviteiten vastgesteld. Deze dagen zijn in overleg met de betreffende organisatoren van festiviteiten vastgesteld. Dit zijn dagen waarop de geluid- en trillingsvoorschriften van het Besluit horeca- sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer niet gelden. Het aanwijzen van deze dagen als collectieve festiviteit betekent overigens niet dat alles tijdens deze festiviteiten toegestaan is. U bent gehouden al datgene te doen of na te laten om overmatige hinder voor de woon- en leefsituatie in de omgeving en/of verstoring van de openbare orde te voorkomen.

Monnickendam

Koninginnedag
30 april
Bevrijdingsdag 5 mei
Gouwzeemarkt 6 juni, 9 juli en 22 augustus

Jan Haringrace

9, 10 en 11 juli
Kermis 19 tot en met 22 augustus Kersmarkt 12 december
Nieuwjaarsnacht

31 december

Marken

Koninginnedag
30 april
Bevrijdingsdag

5 mei
Havenfeesten 24 tot en met 27 juni Nieuwjaarsnacht

31 december

Broek in Waterland

Koninginnedag

30 april
Broeker Feestweek

7 tot en met 15 augustus

Kermis

12 tot en met 15 augustus
Nieuwjaarsnacht

31 december

Ilpendam

Koninginnedag

30 april

Bevrijdingsdag

5 mei

Feestweek
20 tot en met 26 september

Nieuwjaarsnacht
31 december

Zuiderwoude

Koninginnedag

30 april
Bevrijdingsdag 5 mei

Nieuwjaarsnacht

31 december

Katwoude, Uitdam en Watergang

Koninginnedag 30 april

Bevrijdingsdag
5 mei
Nieuwjaarsnacht 31 december

De Stichting Marker Jongeren zal op 31 december 2004 tot en met 2 januari 2005 een evenement organiseren die als collectief evenement wordt aangemerkt in de zin van artikel 111 lid 4 b van de Algemene Plaatselijke Verordening.

De Stichting Broekpop zal op 14 februari, 3 juli en 9 oktober evenementen organiseren die als collectieve festiviteiten worden aangemerkt in de zin van artikel 111 lid 4 b. van de Algemene Plaatselijke Verordening. Op dit moment is bij het college niet bekend dat er in de kern Broek in Waterland activiteiten zullen worden georganiseerd op 5 mei. Gezien de leden 1 en 2 van artikel 112 APV is het maximum aan te wijzen collectieve festiviteiten bereikt. Mocht dit tot een knelpunt leiden kan een aanvraag worden in gediend op grond van artikel 112 lid 5 APV.

Koopzondagen
Voor 2004 zijn de volgende dagen vastgesteld waarop winkels in de gemeente Waterland geopend mogen zijn:
12 april (2e Paasdag)
31 mei (2e Pinksterdag)
6 juni
11 juli
22 augustus
28 november
5 december
12 december
19 december

Beleid van de gemeente
Het beleid van de gemeente Waterland is om per kern maximaal 10 dagen aan te wijzen als collectieve festiviteit. Daarnaast kunnen er aan een stichting of vereniging die als doelstelling heeft activiteiten te organiseren ter bevordering van de gemeenschapszin in een kern, vier extra dagen aangewezen worden als collectieve festiviteit. Het is aan een individuele horeca inrichting toegestaan maximaal twee incidentele festiviteiten per kalender jaar te houden waarbij de geldende geluidsvoorschriften niet gelden.
Deze moeten minimaal twee weken voor de te houden festiviteit gemeld worden bij het college van burgemeester en wethouders.

Als u meer informatie wilt over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met bureau, Algemene Zaken, via telefoonnummer 0299- 658 638.