Gemeente Borsele

Samenwerkingsovereenkomst voor criminaliteitsbeheersing havens ondertekend

Heinkenszand, 14 januari 2004

Politie, justitie, het bedrijfsleven en betrokken gemeenten hebben vanochtend een samenwerkingsovereenkomst voor criminaliteitsbeheersing in het gebied Zeeland Seaports ondertekend. De overeenkomst heeft als doel om de beveiligingsinspanningen van het bedrijfsleven en de rechtshandhavingsinspanningen van de overheid beter op elkaar af te stemmen. Een intensieve samenwerking zal tot een veiligere haven moeten leiden.

Werkwijze
Eén keer per jaar wordt door een extern bureau een risicoanalyse gemaakt. Een werkgroep stemt aan de hand van deze analyse een gezamenlijke aanpak van de risicos met elkaar af. De werkgroep bestaat uit de partijen die de overeenkomst hebben getekend en heeft de burgemeester van Borsele als voorzitter. De nadruk in de werkgroep ligt op advisering, voorlichting en het initiëren van publiek-private samenwerkingsprojecten zoals het Keurmerk Veilig Ondernemen. Strafrechterlijke interventie zal gelden als sluitstuk van de aanpak.

De overeenkomst heeft een looptijd van een jaar. Bij een gunstige evaluatie wordt de samenwerkingsovereenkomst stilzwijgend verlengd, met een maximale duur van drie jaar.