Partij van de Arbeid


Den Haag, 14 januari 2004


Vragen van het lid Dijsselbloem (PvdA) aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie (in vervolg op de antwoorden d.d.


16 december 2003 op eerdere vragen)


* Klopt het dat het CMO op 14 januari bij de notaris is opgericht? Zo nee, wanneer wordt het CMO dan wel opgericht?


* Heeft u de definitieve versie van de statuten goedgekeurd?


* Zijn er in de statuten of reglementen criteria voor de toelating van nieuwe organisaties opgenomen? Zo ja, wat zijn deze criteria en kunnen ze een probleem vormen voor de toetreding van organisaties van niet-soennitische stromingen?


* Kunt u aangeven met welke organisaties sinds 23 mei 2001 vanuit het ministerie overleg is gevoerd over het CMO?


* Klopt het dat de Turkse Alevietische organisatie Hak-dar is afgehaakt, omdat ze het CMO te 'soennitisch' vond? Zo ja, heeft u naar aanleiding daarvan stappen ondernomen om het CMO toegankelijker te maken voor niet-soennitische stromingen?


* Waarom is de sji'ietische koepel niet uitgenodigd voor het CMO hoewel haar bestaan al voor het opstellen van het basisdocument bekend was?


* Welk percentage van de moslims in Nederland kan tot de soennitische stroming gerekend worden? Waar baseert u deze gegevens op?


* Kunt u concrete onderwerpen aangegeven waarover met het CMO zal worden overlegd, gelet op de stelling van toenmalig minister Van Boxtel dat het CMO overleg zal voeren over onderwerpen die in relatie staan tot de coördinatie van het integratiebeleid etnische minderheden?


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal

www.tweedekamer.nl