J.M. MEULENHOFF BV

Bont voor Dieren nu ook gesteund door literatuur

Onlangs haalde een actie van Jort Kelder en Georgina Verbaan tegen bont als modeartikel alle kranten. Nu heeft ook de bekende Nederlandse schrijfster Charlotte Mutsaers zich in de strijd geworpen. Op haar initiatief worden tien bijzondere edities van haar laatste boek, getiteld 'Bont, Uit de zoo van Charlotte Mutsaers', bij opbod verkocht. De opbrengst gaat naar de Stichting Bont voor Dieren.

Wie vertrouwd is met het werk van Charlotte Mutsaers, weet dat de schrijfster de natuurlijke dragers van bont een zeer warm hart toedraagt. In 'Bont', een verzameling essays, schilderijen, foto's, tekeningen en gedachten, staat bijvoorbeeld een tekening van de auteur waaronder te lezen valt: 'Wie een dier zijn jas uitdoet, stikke in zijn eigen bloed'.

Op initiatief van Charlotte Mutsaers heeft haar uitgeverij, J.M. Meulenhoff, een site op internet gezet, www.charlottemutsaers.nl, waar geboden kan worden op bijzondere bibliofiele exemplaren van Bont. Deze uitgave heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar is uniek en in elk omslag is een deel van een kunstwerk van Charlotte Mutsaers verwerkt, die ook bekendheid geniet als beeldend kunstenaar.

Bieden kan via de genoemde website tot 20 maart 2004. De opbrengst wordt bekendgemaakt op 25 maart 2004, als Charlotte Mutsaers in de Rode Hoed te Amsterdam een muzikale bonte avond verzorgt waarin het dier centraal staat. Deze avond is georganiseerd door muziekcentrum De IJsbreker.

MEER INFORMATIE
Xander Stroo
Publiciteit J.M. Meulenhoff
Tel. 020 55 33 550
xander.stroo@meulenhoff.nl

14 jan 04 14:08