Gemeente Amsterdam

Kort geding Amsterdan over UPC-rekening

14 januari 2004 - Johanneke Helmers
UPC heeft de tarieven voor radio en televisie via de kabel per 1 januari verhoogd met 27%. De gemeente Amsterdam is het niet eens met deze tariefsverhoging. Met UPC is in het verleden namelijk de afspraak gemaakt dat de tarieven alleen zouden stijgen met de inflatiekosten en sommige andere kosten (zoals de kosten van BUMA Stemra).

Foto UPC

Amsterdam heeft daarom een kort geding tegen UPC aangespannen. De rechtszaak resulteerde in een schikking. Er is onder meer afgesproken dat UPC de aangekondigde tariefsverhoging voorlopig tot 1 april zal opschorten.

Dit betekent dat u van 1 januari tot 1 april voor radio en televisie een lager bedrag aan UPC verschuldigd bent: namelijk het tarief van 2003 vermeerderd met de gebruikelijke jaarlijkse aanpassing. Gemeente en UPC zijn over de hoogte hiervan nog in gesprek.

Rekening al betaald?

Woont u in Amsterdam en heeft u de rekening al betaald? Dan krijgt u het bedrag dat u teveel heeft betaald terug van UPC. Als u de rekening nog niet heeft betaald, dan adviseert de gemeente u om dit wel te doen. Dit om eventuele incassokosten in verband met niet betalen te voorkomen. UPC zal het teveel betaalde aan u terugbetalen en brengt dit teveel betaalde op uw eerstvolgende nota in mindering.

Aanpassing overeenkomst gemeente en UPC

In de schikking is verder afgesproken dat de gemeente en UPC nog overleggen over de aanpassing van hun overeenkomst. U wordt tijdig geïnformeerd over de uitkomst van het overleg via deze website en andere media.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.upc.nl of op het informatienummer van UPC 0900 1580 (10 eurocent/minuut).

© Gemeente Amsterdam