Ingezonden persbericht


Staffware plc ("Staffware") meldt voorlopige resultaten vierde kwartaal en boekjaar

Record winstcijfers, omzet en kaspositie

Alkmaar (Nederland), 14 januari 2004 - Staffware, een wereldwijd toonaangevend leverancier van Business Process Management (BPM) software, heeft eerder vandaag de voorlopige omzet- en winstcijfers bekend gemaakt voor boekjaar 2003, dat afliep op 31 december 2003. De resultaten zijn als volgt:
* De EBITDA, de winst voor aftrek van rente en belasting, nam in het verslagjaar met 25 procent toe tot een record van circa ¤7* miljoen (2002: ¤5,7 miljoen).
* De onderneming converteert de EBITDA in kasgeld, na voltooiing van de inkoop van eigen aandelen ten behoeve van het Employee Benefit Trust ter waarde van ¤1,8 miljoen en betaalde dividenden gedurende het boekjaar van ¤1,6 miljoen. De kaspositie nam in de periode met circa ¤3,5 miljoen tot ongeveer ¤30,5 miljoen per ultimo het boekjaar. Staffware is schuldenvrij.
* De omzet nam in 2003 met circa 10 procent toe tot circa ¤61 miljoen (2002: ¤55 miljoen). De omzet in het vierde kwartaal was circa 7 procent hoger, wat neerkomt op het vierde achtereenvolgende semester met omzetgroei.
* De omzet afkomstig uit licenties bedroeg in de verslagperiode ongeveer ¤31 miljoen, goed voor ongeveer de helft van de totale omzet (2002: ¤30,7 miljoen, 55 procent van de omzet). De omzet van BPM licenties bereikte een record niveau van circa ¤23 miljoen, een toename van 125 procent vergeleken met 2002.
* Eveneens een record omzet van ongeveer $10 miljoen werd bereikt bij de winstgevende Amerikaanse activiteiten, een groei van ongeveer 25 procent in vergelijking met 2002, gerekend in lokale valuta.
* De omzet afkomstig uit onderhoudswerkzaamheden kwam uit op circa ¤18 miljoen (2002: ¤12,9 miljoen), en toename van circa 40 procent. Dit komt neer op circa 30 procent van de totale omzet, tegen 23 procent in 2002, een bemoedigende tendens, die zowel wijst op een groeiend klantenbestand, als op de lange duur van de klantenrelaties.
* De gemiddelde licentiewaarde in het boekjaar nam toe tot ¤142.000, een stijging van 10 procent vergeleken met 2002. John O'Connell, bestuursvoorzitter en CEO van Staffware, zei in een commentaar: "Opnieuw een winstgevend jaar, met name ook door de toename van de verkopen buiten de landsgrenzen, waar 70 procent van de omzet wordt geboekt, vergeleken met 65 procent in 2002.

"In het nu afgesloten boekjaar hebben we onze positie in de doelmarkten versterkt, waaronder financiële dienstverlening en tele-communicatie en zijn we voorzichtig begonnen met de verkoop van BPM in opkomende markten als Polen. In het bijzonder de groei in de Verenigde Staten is bemoedigend en geeft ons een solide basis voor verdere groei en mogelijke acquisities. We zijn optimistisch over de huidige prospects, dit in weerwil van het feit dat beslissingen bij potentiële klanten soms worden uitgesteld als gevolg van interne goedkeuringsprocessen. We zien duidelijk kansen verder te groeien in de gewenste regio's en industriesectoren. Daarbij wordt sterk op kostenbeheersing en kasbeheer gelet. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet."

De bovenstaande cijfers zijn nog officieus. Staffware verwacht de goedgekeurde voorlopige cijfers voor boekjaar 2002 bekend te maken in maart 2004.

*Dagkoers: 1 British Sterling = 1.4192 Euro

Over Staffware
Staffware is een toonaangevende Business Process Management specialist, met meer dan 2 miljoen gelicenseerde gebruikers bij 5000 klanten in de marktsectoren financiële dienstverlening, telecommunicatie, nuts, algemeen commercieel, productie en bij overheden. Staffware heeft een hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, vestigingen in 16 landen en ongeveer 350 medewerkers. De onderneming is winstgevend, schuldenvrij, heeft een notering aan de effectenbeurs van Londen en is onder bedrijven die uitsluitend BPM-oplossingen aanbieden wereldwijd leidend. Volgens de DTI R&D Scoreboard 2003 investeert Staffware met 18,1 procent van de omzet wereldwijd het meest aan onderzoek en ontwikkeling. Het gemiddelde bij ICT-dienstverleners in de sector ligt op 10,1 procent.

Staffware's kennis van BPM stoelt op een ervaring van meer dan 15 jaar in het automatiseren en beheersen van bedrijfsprocessen, waardoor de interactie van mensen en processen altijd centraal is blijven staan in de filosofie. Anders dan de meerderheid van andere aanbieders heeft Staffware een goed begrip en uniek inzicht in de complexe interactie van mens-tot-mens, mens-tot-applicatie en applicatie-tot-applicatie waaruit zakelijke processen bestaan.

De Staffware Process Suite bestaat uit een complete set hulpmiddelen voor het creëren, aanpassen en stroomlijnen van interne en externe processen van een organisatie. Met behulp van Staffware wordt een Independent Process Layer in het leven geroepen dat het bedrijfsproces scheidt van de onderliggende IT/dataomgeving. Zo wordt een snelle ontwikkeling of verandering van het bedrijfsproces mogelijk. De Staffware Process Suite is een open en op standaarden gebaseerde oplossing die een naadloze integratie en samenwerking met bestande IT-infrastructuren en hun applicaties verzekert.

Meer informatie biedt: www.staffware.com.

---

Meer informatie voor de pers:

Staffware B.V.
Frits Bussemaker, Marketing & Alliance manager
Robijnstraat 76
1812 RB Alkmaar
T: (072) 512 07 28

Staffware plc
John O'Connell, Chairman & Chief Executive Officer Tim Perks, Chief Financial Officer
Staffware House 3
The Switchback, Gardner Road
Maidenhead Berkshire SL6 7RJ
Verenigd Koninkrijk
T: 0044 (0)1628 786 800

---