Politie Friesland

Politieberichten van 14/01 07.00 uur tm 14/01 13.00 uur

Fryslân 14-01-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 058 - 880 8272.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Woensdag werd om 03.40 uur een 39-jarige Rotterdammer aangehouden tijdens een verkeerscontrole. De verdachte gaf in eerste instantie een valse identiteit op. Daarnaast weigerde hij medewerking te verlenen aan een blaastest. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij ook een bloedproef weigerde. Hij werd voorgeleid, verhoord, kreeg een rijverbod van 12 uren opgelegd en werd ingesloten.

Noardburgum: getuigenoproep na aanrijding
Dinsdag vond tussen 10.10 uur en 10.50 uur een aanrijding plaats aan de Zomerweg. Er raakte niemand gewond. De personenauto van een 29-jarige inwoner van Kootstertille raakte hierbij van de weg en raakte total loss. Om een frontale botsing te voorkomen moest de bestuurder uitwijken voor een tegenligger. Door deze manoeuvre kwam de auto van de bestuurder uit Kootstertille tegen een boom tot stilstand. De politie is op zoek naar de automobilist(e) van een rode Peugeot die rond bovengenoemd tijdstip en gedeeltelijk over de as van de Zomerweg reed. Getuigen van de aanrijding en/of de bestuurder/ster van de rode Peugeot worden verzocht om contact op te nemen met de politie via: 0900 8844.

Goutum: rijbewijs ingevorderd
Van een 19- jarige automobilist uit Emmen werd op woensdag omstreeks 11.05 uur het rijbewijs ingevorderd. De man reed 130 km/u op de Overijsselseweg, terwijl daar 70 km/u is toegestaan.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Woensdag werd om 04.15 uur een 26-jarige Leeuwarder aan de Nieuwesteeg aangehouden terzake diefstal. De verdachte liep met een
verwijzingsbord met de tekst Museumwinkel. De verdachte werd naar het bureau gebracht en verhoord. Hier bleek dat de verdachte tevens in het bezit was van twaalf naamplaatjes van woningen, een invalidenbordje en een huisnummerplaatje. Deze goederen werden in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Buitenpost: bedrijfsinbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een drogisterij aan de Voorstraat. Men kwam binnen door een toegangsdeur te forceren. Wat vermist wordt is nog niet precies vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Surhuisterveen: aanrijding met letsel
Woensdag raakte om 08.10 uur een 15-jarige fietser uit Harkema gewond tijdens een aanrijding aan de Vierhuisterweg. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. Over zijn conditie zijn geen nadere bijzonderheden bekend. Een 50-jarige automobilist uit Harkema reed op de Vierhuisterweg in de richting van Harkema.
De fietser reed op het fietspad en kwam uit de richting Harkema. Ter hoogte van de t-splitsing Vierhuisterweg Nije Jirden stak de fietser plotseling over en wilde in de richting van Nije Jirden gaan. Een aanrijding was het gevolg. De personenauto raakte licht beschadigd.

Goutum: radardetector in beslag genomen
Woensdag werd tijdens een verkeerscontrole om 10.40 uur een radardetector in beslag genomen van een 55- jarige automobilist uit Nieuwleusen. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de detector werd in beslag genomen.