Politie Limburg-Zuid

Veilig op de fiets

Gronsveld 14-01-2004 - De politie heeft op woensdagmorgen 14 januari 2004, van 07.30 uur tot 09.30 uur, op de Kampweg in Gronsveld een controle actie veilig op de fiets gehouden waarbij totaal zon 85 fietsers en bromfietsbestuurders werden gecontroleerd.

Er werden totaal 26 voorlopige bekeuringen uitgedeeld terzake ondermeer geen / slecht werkende verlichting, slecht werkende reminrichting en geen reflectoren (totaal 53 geconstateerde gebreken / overtredingen, dus een aantal fietsers / bromfietsbestuurders werden voor meerde geconstateerde feiten voorlopig bekeurd). Dat betekent dat de politie de bekeuring voor deze fietsers en bromfietsbestuurders even vasthoudt en dat men een week de kans krijgt om de geconstateerde gebreken te herstellen en bij de politie komt laten zien.

Als de geconstateerde gebreken niet zijn hersteld of dat men een en ander niet bij de politie komt laten zien, krijgen zij alsnog de bekeuring. Daarnaast werden overigens totaal 9 bekeuringen daadwerkelijk opgelegd / uitgeschreven voor ondermeer overtredingen als het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet voeren van de fietsverlichting terwijl de verlichtingsvoorziening wel in orde was.